Annonse

Filminfo og video

Om guder og mennesker

Romjula er ofte regnet som en av de beste tidene for kinogjengerne, denne jula er intet unntak. Vi gir deg her en liten oversikt over de forskjellige filmene du kan kose deg med på kino denne romjula.


The Town
Dette er en av årets absolutte godbiter for de voksne. Ben Affleck er tilbake slik vi aller helst vil se han, i en god rolle i et drevent manus og med råe motskuespillere. Ikke minst er han tilbake i regissørstolen hvor man trygt kan si han hører hjemme. En flott film om det å være menneskelig, det å feile, det å ta valg og det å elske noe eller noen.


Megahjerne
Kampen mellom det gode og det onde er igjen i fokus. Det er ingen tvil om at dette er et animert mesterverk fra Dreamworks animated. For barna er denne en absolutt vinner og de koser seg garantert enten det er med eller uten 3D briller på. Filmen kjøres i både original utgave og med norske stemmer. Filmen dreier som en en skurk som virkelig er elendig til å skurke. Faktisk så elendig at man kan egentlig si at han faktisk er snill som et lam!


Verre enn verst- Little Fockers
Ben Stiller og Robert DeNiro er igjen tilbake i familiekomediene med penishumor, nemlig filmene om familiene Focker og Byrnes. Denne tredje filmen i serien lover godt og har fått med seg nye herlige familie medlemmer i Harvey Keitel, Jessica Alba og Laura Dern. Denne gangen blir det fullt hus og stormende jubel når alle møtes i forbindelse med fødselsdagen til en av ungene. Dette kan det jo bare bli baluba av!


Legenden om Narnia: reisen til det ytterste hav
Tredje av 7 bøker om Narnia er nå filmatisert. Filmen finnes i både 2D og 3D format og med norske og engelske stemmer. Edmund, Lucy og deres ufordragelige søskenbarn havner plutselig tilbake i Narnia hvor de møter Prins Caspian. Igjen legger de ut på nye farefulle oppdrag hvor de kjemper mot det vonde i andre og seg selv.  En flott eventyrfilm, men det skal faktisk sies at når det kommer til julefilm potensial var den første absolutt best.


Somewhere
Sofia Coppola gir oss her et delvis selvbiografisk drama med Stephen Dorff og Elle Fanning i hovedrollene. En utrolig koselig film om det å gjøre sitt livs regnskap. Hvor står jeg nå, hvor ville jeg egentlig være og hva skal jeg gjøre i fremtiden? Filmen har ikke fått noen aldersgrense men om man ikke vil at barna skal se nakne kvinner og synkron stripping, så tenk deg gjerne om to ganger før du tar med deg de minste på denne.


Om guder og mennesker
Dette her er så absolutt den beste filmen som har blitt vist i år, det er det ingen tvil om.Xavier Beauvois gir oss et rørende, enkelt og vakkert innblikk i den siste tiden til 8 franske munker i Algerie. De havner midt i kryssilden mellom fundamentalister og den Algerianske hæren. De må velge mellom å følge Guds kall om å hjelpe lokalbefolkningen der de er, eller å dra hjem til Frankrike.  Et valg de ikke tar lett på. En fantastisk film basert på sanne hendelser om de mystiske dødsfallene til de 7 cisterciensermunkene i Atlasfjellene i Algerie. Utrolige skuespillerprestasjoner komplimenterer de estetiske scenebildene og gjør filmen til et kunststykke.


Skyggesiden
En svensk film av Pernilla August som har fått gode skutsmål av de fleste anmeldere. Noomi Rapace  spiller her sammen med sin nå exmann Ola Rapace. Begge er å regne for stabile og flotte skuespillere som gir enormt gode prestasjoner. Filmen handler om Leena som får telefon rett før jul om at hennes mor er døende. Etter en røff barndom har Leena nå en siste sjanse til å konfrontere sin mor. Dette er et drama som mange nok vil kunne kjenne seg igjen, men kanskje ikke en film av den lystige sorten som man gjerne vil se i jula? Men jula er jo også en tid for ettertanke hvor man setter ekstra pris på familien eller sørger mer fordi man ikke har den.


Konserten
En komedie med massevis av musikk. En avsatt dirigent fra Bolsjoiorkesteret får med en feil en invitasjon fra Chateletteateret i Paris. Han skal sette sammen en Tsjaikovskijkonsert og velger å bruke sitt gamle orkester. Det tar tid å få dem alle samlet og han innser at ferdighetene hos de forskjellige er relativt brokete. Det er jo tross alt en stund siden de spilte sammen sist. Filmen skal være en komedie som skilter med flott skuespill og spennende musikkfremførelser.

Variert juleprogram
Som du ser er det et variert juleprogram på kinoene i år. Det er mye for både de små kinogjengere og de mer garvede. Mye kan man dra med hele familien på, men det finnes også gode filmer til en eventuell ”datenight”. Ha en strålende romjul og en flott nyttårsaften enten du velger å kose deg med julas filmer på tv eller på kino!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse