Annonse

Filminfo og video

Hjelp, vi er Russ!

Den femtende april slippes en ny norsk ungdomsfilm med et ganske heftig skuespillergalleri. Ikke bare er Kristoffer Joner med(som om det finnes mange norske filmer uten han i) men de har også fått med seg Are Kalvø.

Filmen Hjelp, vi er russ, handler om de to gutta Markus og Robert som straks er ferdig med 12 år på skolebenken og har planer om en vanvittig russefeiring. Dessverre er det en del logistiske blemmer i denne planen. De bor på et gudsforlatt sted som heter Ødvåg. De har heller ingen penger til denne store feiringen og for å gjøre den kosmiske konspirasjonen komplett så gjør rektoren og lensmannen sitt for å stikke kjepper i jula for dem. Så deres oppgave blir nå å få til en vill russefeiring som koster like mye som et ligg med Paris Hilton; ingenting. De skal klare å komme seg til Russetreffet i Stavanger og der skal Markus klare å ha seg med Caroline. Dessverre har Caroline litt andre planer.

Denne filmen skal gjøre ære på sjangeren ungdomsfilm, spesielt de vi husker fra det blide 80-tallet. I rollen som den småpedofile lensmannen finner du Kristoffer Joner. Dette er for øvrig debutfilmen til Are Kalvø. Han spiller den evig forstokkede rektoren som virkelig gjør alt han kan for å gjøre Markus og Robert sine liv til helvete på jord. Skraphandleren med det originale navnet Kurt Eilif spilles av Hurra Torpedoen Aslag Guttormsgaard. Russen er sammensatt av et fargerikt og nytt galleri fra det blide nordvestland, deriblant Marte Aunemo, Erlend Fougner og Bjørn Nilsen Øksenvåg.

Filmen er Kenneth Olaf Hjellum sin debut som spillefilmregissør men han er ikke ukjent med ville naturomgivelser og filmproduksjon. Han har nemlig tidligere jobbet med filmer som Snarveien, Død Snø og Arne Trehold og Ninjatroppen. Det kan med andre ord se ut som Are Kalvø har fått trygge og gode omgivelser rundt sin første spillefilm. Det blir utrolig interessant å se hvordan han takler overgangen fra standupkomiker til det store lerretet, men han er jo en naturlig komiker som har det meste i vrangstrupen, da bør en film om rølpete russ være rett i hans gate.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse