Annonse
Sist det var så høye besøk på norske filmer var i 1975. Det totale antall besøkende har gått ned med 13% og er nå ca 11 millioner. Den mest sette filmen på kino i år har uten tvil vært Avatar som er sett av over 500 000. Overraskende nok finner vi 3 norske filmer på topp ti listen for i år; Knerten gifter seg, Nokas og Trolljegeren. Disse tre kaprer dermed også de tre første plassene på listene over mest sette norske filmer i år. Noe kommunikasjonsjef i Film og Kino; Birgitte Langballe mener lover godt for fremtiden til Norsk film.

- Det ser ut til at norske filmer i større grad enn tidligere appellerer til et bredere publikum. Vi er derfor spente på hvordan neste års rekordhøye norske filmproduksjon vil påvirke besøket, sier kommunikasjonssjef Birgitte Langballe i Film & Kino.

Den absolutt største norske suksessen i år har vært filmen om Knerten som gifter seg som er sett av over 400 000 besøkende. Den slo også filmer som Harry Potter og dødstalismanene Del 1 på listen over ti mest sette filmene.

De ti mest besøkte norske filmene pr 26 desember er som følger:
1.Knerten gifter seg402 561
2.Trolljegeren264 406
3.Nokas249 225
4.Olsenbanden Jr. Mestertyvens skatt    189 264
5.Fritt vilt 3151 871
6.Yohan Barnevandrer123 088
7.Varg Veum- Skriften på veggen121 645
8.Pelle Politibil går i vannet120 720
9.Tomme tønner118 724
10.En ganske snill mann96 054


Som man ser på lista er det logisk nok barnefilmene som skårer størst på besøkstallene med 4 filmer på topp ti lista. På krimfronten har vi filmen basert på historien om det største ranet i Norge; Nokas og historien om Varg Veum og skriften på veggen. Utrolig nok har også en horror film klart å snike seg inn på lista. Fritt vilt 3 er en drabelig skrekkfilm som nok har ganske stor fanskare i Norge. I disse dager hvor det overnaturlige stadig trekkes frem i medier enten det er om snåsamannen eller Martha Louise sine engler, så er det heller ikke rart at mockumentaren Trolljegeren har sett svært gode besøkstall.

(kilde: www.kino.no )

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse