Annonse

Filminfo og video

Ticking Clock

Lewis Hicks(Cuba Gooding Jr) er ikke uvant med brutale drap, han har sett plenty i sin journalist karriere. Men lite hadde forberedt han på hvordan det føltes å se sin elskerinne brutalt drept. Det verste er at han blir sett på som mistenkt av etterforskeren som jobber med saken. Han kom nemlig til huset hennes rett etter drapet var begått. Ifølge han selv så han gjerningsmannen og prøvde å jage etter han. De havnet så i et basketak før gjerningsmannen forsvant og han selv svimte av. Men gjerningsmannen mistet noe veldig viktig; sin dagbok med notater om planlagte drap.

I seg selv er dette et interessant plot, om enn litt rotete gjennomført. For eksempel så er det ikke helt samsvar mellom elskerinnens oppfatning av forholdet deres og Hicks sin oppfatning av forholdet. Han mener de har vært sammen et par måneder, men i en scene rett før, får hun det til å høres ut som om de har vært sammen svært mye lenger enn dette. Hun er nemlig lei av å vente på at han skal ta en avgjørelse; henne eller kona. I neste sekvens så kommer kona til han med guttungen deres. Så hun har jo allerede tydeligvis flyttet ut. Så det er en del ting som ikke henger helt sammen, som man burde kunne forvente var presentert klarere i filmen.

Det er også noe uklart hva Cuba Gooding Jr gjør i denne filmen, hvorfor har han sagt ja til dette som så tydelig er en B film og som han er alt for stor for i utgangspunktet? Men ser man på filmene han har spilt i de siste 3 årene er det stort sett bare filmer som har gått rett på DVD til og med i USA. Har stortalentet tatt ferie?

Filmen er uten de helt store skuespillerprestasjonene, de fleste blekner i forhold til Cuba Gooding. Hans motspiller Neil McDonough(populært kalt Neal McGonnaugh på filmweb) er også en skuespiller som har litt tyngde. Han gjør også i denne filmen en relativt god rolle, men han karakter er ikke godt nok gjennomtenkt. Han går rundt i en frakk som ikke akkurat sitter bra på han og den forstyrrer litt av inntrykket han skal gjøre.

Dette er et plot som hadde utgangspunkt til å bli en storfilm, men dessverre er det blitt en film du kommer til å legge bakerst i hylla når du er ferdig med den. Den er ikke nevneverdig spennende på tross av spennende muligheter i plotet. Cuba Gooding Jr burdte holdt seg borte fra filmen, han er simpelthen for god og for stor for sin rolle her, han virker rett og slett malplassert. Godt plot, Gooding og relativt gode effekter trekker filmen litt opp fra gjørma hvertfall.

Karakter: 2 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse