Annonse

Filminfo og video

Death at a Funeral

De to brødrene Aaron og Ryan møtes igjen i begravelsen til sin far. De er omtrent så forskjellige som det går an å bli, den ene en stor suksess og den andre full av misunnelse og ødelagte drømmer. Den ene må ta seg av begravelsen mer eller mindre alene, mens den andre er mer opptatt av å fly på første klasse fra New York til Los Angeles. I selve begravelsen dukker det ene problemet etter det andre opp. Aaron møter Frank som sier han kan bevise at Aarons far var hans homofile elsker. Elaine som er Aaron og Ryans søskenbarn tar med seg sin forlovede Oscar som hallusinerer noe helt vilt og hemningsløst fordi han er dopa på hallusinogener. Elaine hadde i utgangspunktet bare prøvd å roe han ned med valium, men tok feil. Gjennom hele filmen blir det ene skjelettet etter det andre revet ut av skapet.

Dette er den amerikanske remaken av den britiske Death at a funeral som ble sluppet for et par år siden. Denne gang er det regissør Neil Labute som har regien på galskapen. Han har tidligere filmer som The Wicker man, Nurse Betty og Lakeview terrace å skryte av. Han har klart å skrape sammen et vannvittig galleri av skuespillere blant annet Chris Rock, James Marsden, Zoe Zaldana og Danny Glover.

Travelt og slitsomt.
Det hele er så heseblesende morsomt at det grenser til det kjedelige. Det blir for mye av det gode med en gjeng komikere som prøver å ta knekken på hverandre med kjappe replikker innimellom alle skjelettene som ramler ut av skapet. Joda, det er morsomt innimellom, men det hele trenger ikke føre til en og en halv times latterkule. Kunsten å lage en god komedie ligger i å ha en balanse mellom det morsomme og det litt mer seriøse. Replikkene skal leveres med snert på absolutt rett tid. Dette er en sort komedie ja, men det blir for mye av det gode og for mange roller og historier å følge med på. Det blir litt som et overfylt stort godteribeger på Mixen. Man vet ikke når morroa begynner, man bare vet at når den begynner tar den jo omtrent aldri slutt. Til slutt sitter man der med vond mage og skumhjerter som vokser i munnen på en. Det er noe som heter at man kan få for mye av det gode, slik er det med Death at a funeral.

Bonusmateriale på Blu-ray
Klarer du ikke å slutte å le etter å ha sett filmen kan du jo bevege deg videre til ekstramaterialet. Her finnes det slettede scener, bak scenen dokumentarer og Gag reel. Det finnes dessuten en annen ting som er litt genialt:Movie IQ sync som gir deg informasjon mens du sitter og ser på filmen, om du ønsker det selvsagt. Dette kan være informasjon om skuespillerne, musikken i filmen eller trivia spørsmål.

Karakter: 3 av 6

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse