Annonse

Filminfo og video

Cemetery Junction

Vi tar reisen tilbake til et sted som heter Cemetary Junction i 1973. Her møter vi 3 unge menn som alle holder på å finne ut av sin rolle i verden. Freddie forelsker seg i sjefens datter, samtidig som han jobber hardt for å komme seg opp og ut fra Cemetary Junction. Han vil bli rik og leve et liv borte fra fabrikken som han mener har ødelagt hans far. Bruce velger den vanskelige veien som småkriminell og frustrerer ikke bare sin far men også politiet som av en eller annen grunn ser mer potensial i han enn han selv gjør. Snork gjør bare opprør og har derfor tatovert en naken vampyrkvinne på brystkassen mens han drømmer om å få seg en dame.

Filmen er laget av de samme som skapte The Office og Extras så forventningene er jo derfor store. Ricky Gervais har sammen med Stephen Merchant skrevet et helt ok manus men det kunne like gjerne handlet om en småby i Norge på 70-tallet. Det er anonymt, det er småkjedelig og det gir deg veldig lite å se på. Du har unge menn som ønsker seg bort, du har gifte og snart gifte kvinner som legger seg selv på hylla for mannens karriere, i tro om at når de har nådd toppen er det deres tur.

Det er et relativt godt skuespillergalleri de har fått med seg. Ralph Fiennes spiller som vanlig stødig og godt, denne gangen uten å spille på sitt utseende. Ricky Gervais er jo relativt oppegående skuespiller også, men den som egentlig har imponert mest i filmen er Felicity Jones som spiller Julie. En stødig og god prestasjon som løfter filmen ut i fra kjedsomhetens dal. Vi kommer nok til å se mer til den frøkna der.

Tja, hva skal man si? Ikke akkurat den store opplevelsen. Filmen kan gjerne stå på mens du tar klesvasken og stryker eller lager middag. Du får stort sett med deg hva som skjer, og får du ikke med deg alt, så har du garantert en referanseramme du kan hente det du savner fra; du har nemlig sett det før.

Karakter: 2 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse