Annonse

Filminfo og video

The Tourist

Det hender en sjelden gang at du ser en film som du føler varer i 5 minutt fordi tiden går så fort, The Tourist er en slik film. Elise(Jolie) er i hva du kan kalle et avstandsforhold med Alexander Pearce. Interpol er på jakt etter han på grunn av blant annet økonomisk kriminalitet og anser henne som den beste måten å komme nær Pearce. Pearce er nemlig sporløst forsvunnet og det er ingen som engang vet hvordan han ser ut lengre. Elise får et brev med instruksjoner og bestemmer seg for å følge disse. Det leder henne til en togtur der hun møter læreren Frank Tupelo som intetanende blir et ledd i Pearce sine planer om å få se Elise og lure Interpol trill rundt.

Den største feilen i filmen er at reisen mellom Paris og Venezia presenteres som en reise på bare et par timer, men i virkeligheten er dette en tur som kan ta opp til 12 timer. Angelina Jolie er langt fra sine tidligere actionfigurer, her er det den delikate, vakre, sarte men smarte Jolie som kommer til utrykk med noen små action innslag her og der. I utgangspunktet var det Charlize Theron som skulle spille rollen som Elise, men det ser ikke ut at det byttet ødela filmen nevneverdig. Jolie gjør en utrolig god jobb, men det er vel kanskje ikke vanskelig når du spiller mot en skuespiller av Johnny Depp sitt kaliber. Han spiller den besynderlige Frank Tupelo, mattelæreren som tar en spontantur rundt i Europa. Depp bringer inn humoren her og i små øyeblikk kan du se glimt av hans John Sparrow fra Pirates of the Carribean. Alt ifra hans flanellpyjamas, lesestoffet til den eksentriske og ville hårfrisyren er stikk imot Jolie sin karakter, hvor alt er kontrollert.


Regissør Florian Henckel von Donnersmarck(VILLE foreldrene at han skulle bli mobbet?) har estetisk sett gjort dette til en temmelig vakker film. Scenarioene fra hoteller til ballsaler og kafeer på gatehjørner er nydelige og gjennomførte. Sammensetningen av skuespillere i filmen er også ekstremt bra. Paul Bettany er en fantastisk skuespiller spesielt når han beveger seg i de mørke delene av sitt sinn. Det var morsomt å se den gamle James Bond skuespilleren Timothy Dalton som sjef i Interpol. En god regissør vet dessuten å hente frem det beste i sine skuespillere, hvilket Donnersmarck absolutt har gjort her. Når du da legger til en genial historie med interessante tvister så har du absolutt en vinner!

Dette er så absolutt en film du kan kose deg med på kino mens du venter på at våren skal komme. Det er også bedre å betale 90 kr for en kinobillett enn flere tusen for å komme seg til varmere breddegrader. Det er også verdt å nevne at filmen har fått ikke mindre enn tre Golden Globe nominasjoner og det er ikke uten grunn!!

Karakter: 5 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse