Annonse
Morgenen nyttårsaften 2010 fikk svensk brannvesen melding om brann i Oscarssons hus. Når de kom frem stod bare skorsteinen igjen sa redningsleder Bosse Lustig til Aftonbladet.

Som filmskuespiller har Oscarsson hele tiden vært aktiv, både i Sverige og utenlands. En av hans tidigere roller var i Sult fra 1966. Han laget noen egne filmer, blant annet Ebon Lundin og Sverige åt svenskarna. En av Per Oscarssons mest populære rollefigurer er som politisjefen Gustav Jörgenson i kriminalserieren Polisen i Strömstad som ble sendt på SVT i fem omganger med start i 1982. Han har medvirket i flere av SVT:s julkalender, blant annet Håll huvet kallt 1994 og Kaspar i Nudådalen 2001. Han er også kjent i Sverige fra kortfilmen Kan du vissla, Johanna? som har blitt vist på SVT på julaften flere år.

Han har gjennom årene blitt kjent som en eksentrisk skuespiller med sin spesielle fremtoning. Vi så han sist i Millenium-serien i rollen som Holger Palmgren. Hans siste film, Tysta Leken, er fortsatt under produksjon og kommer ut i løpet av 2011. Han hadde roller i Ti kniver i hjertet, Nattseilere og Brødrene Løvehjerte. Nordmenn kjenner han nok derimot aller best som Borka i Ronja Røverdatter.

"Per var en av våra största skådespelare. Detta är en stor förlust för hela Sverige", sier venn og kollega Stefan Ljungqvist til Aftonbladet. Sammen var de den populære politiduoen i den folkekjære "Polisen i Strömstad".

Oscarsson var gift med skuespillerinneren Kia Östling. Paret ble meldt savnet etter at huset deres brant ned natt til nyttårsaften 2010.

Per Oscarsson ble 84 år gammel. Hans kone Kia Östling ble 67 år gammel.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse