Annonse

Filminfo og video

Rec 2

Rec 2 begynner bare noen få minutter etter der Rec slapp. Et SWAT team og en medisinsk offiser sendes inn i skrekkens bygård med kamera. De skal finne ut hva som har skjedd der inne og finner fort ut at de ikke er alene.

Rec vant en god del priser når den ble sluppet og det har sin grunn. Det er en zombie film ja, men den er ikke helt som andre zombie filmer. Den er laget i realtime format, og nærmest som en dokumentar. Gradvis avdekkes ene problemstillingen etter den andre og du får stadig nye skrekkmomenter som verken er over eller underdrevet. Dette føres inn i Rec 2 også noe som gir filmene en helhet.

Regissøren og manusforfatteren Jaume Balaguerò har hatt god hjelp på manuset, og det viser historien i filmen. Den er relativt gjennomtenkt og godt gjennomført på lerretet. Hele tiden plukkes det opp nye tråder og snart er de fleste løse tråder festet sammen. Balaguerò har fra før prosjekter som Darkness og Fragile bak seg. I 2011 kommer hans siste prosjekt Mientras duermes ut.


Det hele er temmelig forvirrende til tider og det er vanskelig å se hvem som er hvem og hvor de forskjellige er, mest på grunn at av det skal se ut som det er håndholdt kamera og en dokumentar produksjon. Eneste som er karakteristisk lette å kjenne igjen er zombiene. Rec 2 komplimenterer Rec filmen og du får en verdig oppsamling av informasjon og slutt på zombie eventyret. Det vil si, det er jo selvsagt åpnet for en Rec 3 og, men det ville ikke vært skrekkfilm uten mulighetene for det. Det er det fine med skrekkfilmer, karakterene kan alltid komme tilbake enten de er døde eller levende.

Det er faktisk en ganske spennende film det her, overraskende nok. Ser man bort ifra den masete spansken og de hysteriske skuespillerne så har filmen en god del gode momenter. Den har et godt plot, gode effekter, greie skuespillere og øyeblikk du faktisk hopper i stolen. Zombiene er eklere enn du ser i andre filmer nettopp fordi de er mer realistisk sminket. Så ta deg en Rec kveld og nyt litt god skrekk! Filmen kommer både på Dvd og Blu-ray den 12 januar. Det kan dessuten se ut til at det er planer om 2 filmer til; Rec 3: Genesis og Rec 4:Apocalypse.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse