Annonse

Filminfo og video

Dag

I denne nye norske serien, finner vi velkjente Atle Antonsen i hovedrollen, som Dag. Dag er en veldig sær samlivsterapaut, og ikke som samlivsterapauter flest. Mannen er nemlig singel, bor alene, og han mener alle burde bo alene. Denne litt spesielle meningen hans, gjør mannen en smule uortodoks til jobben sin, da han skal hjelpe par med problemer å holde sammen. Dag råder alle parene han har inne med seg til å gå fra hverandre, og parene han har jobbet med har en skilsmisseprosent på over 90 prosent, og at mannen ikke passer til jobben er det i dette tilfellet veldig lite tvil om.

Dag er en ensom mann, og det er slik han liker det. Han er alene, og han vil være alene. Han liker ikke å slippe folk innpå seg, og om han får besøk, kommer gjestene ikke lenger enn inn i gangen. Og ikke nok med det. Det er en rekke ting som gjør livet til Dag mye vanskeligere enn det burde være, søsteren hans setter han opp på blinddate etter blinddate, den eneste vennen han har sover i gangen under hattehylla, mannen har en utbredt kjærlighet for beroligende midler, og sist, men ikke minst, at mannen blir forelsket i en kvinne som er like mye ute å kjører som han selv.

Serien i seg selv føles litt kunstig til tider, og det kan virke som noen forsøker litt for hardt å gjøre ting morsomme. Ikke misforstå, det er mye ”bra” humor i serien, og gliset kommer nok fram med de fleste som ser på. Det tar litt tid å komme skikkelig inn i serien, men etterhvert begynner man å kjenne karakterene, som de fleste er av den spesielle sorten. Bak manuset og regien finner vi Øystein Karlsen og tidligere nevnte Kristopher Schau som sammen laget De Syv Dødssyndene. Det er en del forskjell på å skrive en serie, enn å bare springe rundt å teste ut synder, men de klarer seg bra for å være debutanter.

Det skal sies at det her er langt i fra den beste serien som finnes, men det er også langt i fra den dårligeste. Om du er en fan av gutta bak serien, og ikke minst Atle Antonsen, så er vel dette en serie du bare må se. Sære karakterer og  absurde greier tettpakket i ti episoder på tilsammen på 230 minutter (også kalla 3t og 50min), er vel en god grunn til å se denne serien. Det skal også sies at Mr. Antonsen leverer varene som vanlig, og han er artig i rollen som samlivsterapauten Dag. Kan oppsummere med at dette er en morsom serie, og det er en god blanding mellom en komedie og ett absurd drama. Om du liker sære mennesker, og absurde greier, så er denne serien absolutt noe å prøve seg på.

Ekstramateriell:
- Dag ut og inn (8 måneder på å skape en verden)
- Øystein Karlsen og Atle Antonsen om Dag
- Anders Baasmo Christiansen/Benedikt
- Tuva Novotny/Eva
- Verdens første TV-serie skutt på stillskamera
- Den praktiske produksjonen
- Virkelighetens samlivsterapi
- Filmkonsulent E. Egeland om Dag & tv-serier
- Gleden ved enkel ereksjon

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse