Annonse

Filminfo og video

Toy Story 3

Mange år har gått siden vi sist så Woody, Buzz, Potato Head, Rex, Slinky Dog, Hamm og resten av leketøyene til Andy. Det var først i 1995 vi ble kjent med lekene for første gang, og et nytt gjensyn kom i 1999. Så skulle det altså ta 11 nye år før vi igjen fikk se dem.

Og det er ikke bare hos oss tiden har gått, det har det i Toy Story-universet også. Dette har gjort at Andy ikke lenger er en guttunge på 9-10 år, men han har nå blitt en ung gutt som snart er på vei til college. Lekene har mer eller mindre blitt stuet bort i en boks uten at de blir lekt for mye med. Da Andy blir bedt om å sortere lekene sine, frykter de at de kommer til å havne i søpla. Men tilfeldighetene har det til at de havner hos barnehagen i nærheten, hvor alle lekene tror de har kommet til himmelriket.Men sannheten viser seg fort å være en annen, og lekene som i begynnelsen tok dem veldig godt i mot, begynner etter hvert å vise sine onde sider. Ledet av kosebamsen Lotso blir Woody, Buzz og resten av lekene nærmest terrorisert og de innser at de må rømme for å komme tilbake til Andy. Eventyret er med andre ord i gang igjen.

Det er noen filmer som alltid klarer å hente frem igjen barnet i deg, og det er liten tvil om at Toy Story 1-3 er slike filmer. Da jeg først så denne filmen på kino koste jeg meg like mye jeg som det barna gjorde. For man må rett og slett bare bli imponert over kvaliteten på alle filmene Pixar leverer. Til dags dato har jeg ikke sett en eneste av deres filmer jeg ikke har likt, de klarer å dra med seg publikum på en helt fantastisk måte i deres måte å fortelle historier på.

Da Toy Story først kom tilbake i 1995 var det meget revolusjonerende hvordan man kunne få animasjon til å se så livaktig ut. Siden har vi sett flere selskaper forsøke det samme, med og uten særlig hell. Men ingen gjør det så godt som Pixar, og generasjonskifte i bedriften har ikke skadet på noen måte. Regissør Lee Unkrich var med og redigerte den første filmen, den andre regisserte han i samarbeid med John Lasseter og Ash Brannon. Men i den tredje filmen har han fått jobben alene og viser at han er like verdig til jobben som John Lasseter, Andrew Stanton, Brad Bird eller noen av de andre som har hatt æren av å regissere en Pixar-film.Moro er det jo selvfølgelig også at Pixar har fått med seg Tom Hanks og Tim Allen til å gjenta rollene som henholdsvis Woody og Buzz. Det er ingen tvil om at filmen neppe hadde blitt det samme hvis man skulle hatt byttet ut disse med en annen skuespiller. Tom Hanks er Woody og Tim Allen er Buzz Lightyear. Unkrich har også fått med mange andre kjente fjes til å gi liv til de forskjellige lekene. Michael Keaton får æren av å portrettere Ken, Timothy Dalton spiller Mr. Pricklepants, i tillegg får vi høre Kristen Schaal, Bonnie Hunt, Whoopi Goldberg, Jeff Garlin, og ikke minst Ned Beatty som Lotso.

Pixar har en policy om at de ikke skulle lage oppfølgere til filmer, med unntak hvis de mente filmen hadde et formål. Toy Story 2 var en god forlengelse av den første filmen, og gjorde at man fikk et bedre forhold til figurene. Og det levner liten tvil om at Toy Story 3 er et fantastisk punktum på en ordentlig god trilogi.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse