Annonse

Filminfo og video

Piranha 3D

Denne nye versjonen av Joe Dantes Piranha fra 1978 tar oss med til Lake Victoria. Selvfølgelig er det den tradisjonelle Spring Break feiringen som ved siden av Halloween er en perfekt setting til å slakte ned vakre halvnakne ungdommer på lerretet. Lake Victoria rystes av et jordskjelv som åpner sjøbunnen for en haug sultne og forhistoriske fisk. Det store spørsmålet blir så hvem klarer å unngå de skarpe tennene og hvem klarer å holde seg i live og på land?

Hva i alle verdens land og rike tenkte Bob og Harvey Weinstein med når de satte navnet sitt på dette prosjektet? Deres navn sammen med et visst antall kjente skuespillere gir filmen en minuskel kredibilitet som gjør at du gir filmen en sjanse. Her har vi skuespillere som Golden Globe vinneren Vingh Rames og Oscar nominerte Elisabeth Shue som sammen skal prøve å redde alle disse ungdommene fra å bli lunsj. Jerry O’Connell spiller den egosentriske regissøren som er ute etter mest mulig sexy og avkledde jenter, men han setter grenser når huden blir avkledd da, den skal han ha.

Storyen har vi bokstavelig talt sett før, og den utgaven er nok utvilsomt bedre enn denne. Effektene er aldeles horrible. Karakterene er like løsningsorienterte som Langbein; og ender dermed opp med å ta de mest idiotiske løsningene først. Skuespillet i filmen er til tider greit nok men grenser til fullstendig overspill og ekstrem idioti. Akkurat når du tror det er et bra øyeblikk blir du igjen overbevist om den ekstremt lave kvaliteten på filmen. Men filmen i all sin tragiske glorie har en ting da, den er faktisk til tider litt morsom, om enn ufrivillig.

Filmen er så dårlig at jeg måtte finne opp et nytt ord: sopihopprosjekt. Det vil si et prosjekt der man samler alle skuespillere som filmselskapet har kontrakt med men ikke får plassert i andre filmer, bare for å bli ferdige med kontraktene deres. En film med nok sex, blod og gørr vil alltid tjene inn noen penger. Det verste med hele denne filmen var allikevel at det selvfølgelig er åpnet for en oppfølger. La oss for guds skyld håpe at den uteblir.

HUSK: For å ha full nytte av 3D Blu-rayen må du ha spiller som kan kjøre 3D og TV som kan vise 3D og brillene følger ikke med. Filmen finnes også på vanlig Blu-ray.

Karakter: 1 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse