Annonse
Det er ingen tvil om at denne utdelingen gir klare indikatorer på hvem som vil gå seirende fra både Golden Globes og Oscar utdelingene. Det er 16 året Critics Choice Awards deles ut og i år var det en særs stjernespekket affære.

Det er ingen tvil om at de fleste kritikere har tatt filmen The Social Network til sitt hjerte. Filmen stakk av med en god bunke av prisene i år. Deriblant prisen for beste film, beste regissør(David Fincher), beste adapted screenplay (Aaron Sorkin)og beste komponist(Trent Reznor og Atticus Ross) For de nominerte skuespillerne i filmen; Jesse Eisenberg og Andrew Garfield, var det for stor konkurranse så de nådde ikke opp i år. Eisenberg ble slått på målstreken av Colin Firth som vant prisen for beste skuespiller for sin prestasjon i Kings speech. Beste birolle gikk ikke uventet til Christian Bale som jevnlig hylles for sin enorme kapasitet til virkelig å gå inn i rollene sine.

Hard konkurranse
Prisen for beste skuespillerinne gikk til Natalie Portman for hennes rolle i Black Swan. Det er slettes ikke umulig at hun kommer til å høste samtlige priser hun er nominert til for denne filmen, hun gjør en fantastisk innsats. Riktignok var hun her oppe mot flere dyktige skuespillerinner som Noomi Rapace, Michelle Williams og Nicole Kidman men det skal godt gjøres å slå hennes arbeide i Black Swan.

Filmen Black Swan var nominert i flere kategorier men det var kun Natalie Portman som vant noen pris. Den var blant annet nominert i kategorien for beste sminke, hvilket undertegnede finner fryktelig rart med tanke på at det er gjort i hvert fall en ganske grov feil. I en scene skal Portman sminkes om til den sorte svanen, en scenegutt kommer og gir beskjed om at det er 5 minutt til hun skal på scenen. Når hun så dukker opp har hun full sminke og kraftige linser på seg. Har man erfaring innen makeup vet man at det er en prosess som tar adskillig lengre tid enn 5 minutt, uansett hvor dyktig man er. For noen er det kanskje småplukk, men når det er snakk om filmer med så god kvalitet ellers, så betyr småplukket desto mer.

Forventninger og overraskelser
En annen film som er spådd en god del priser dette året er Inception. Critics choice awards var intet unntak. Filmen stakk av med prisene for beste lyd, beste effekter, beste redigering, beste art direction, beste action og beste kinematografi. Det er tydelig at det visuelle i denne filmen har gjort stort inntrykk og at lydbildet virkelig har blitt en viktig del av filmen. Det er derimot ganske merkelig at Christopher Nolan ikke fikk prisen for beste originale manus, den prisen gikk nemlig til David Seidler for Kongens tale. Er det virkelig noen av årets manus som kan overgå Nolan sitt i originalitet og kreativitet?

Det var også flere interessante overraskelser blant vinnerne i år. Filmen Easy A vant prisen for beste komedie over filmer som Date night og Get him to the greek. Easy A er en morsom og intelligent komedie med god historie og bra skuespill, så det er kanskje ikke så rart den rager litt over de andre. Menn som hater kvinner vant prisen for beste utenlandske film over filmer som Biutiful og I am love. Nykommeren Hailee Steinfeld fikk prisen Beste unge skuespiller for sin rolle i True Grit og slo ut en annen favoritt; Elle Fanning som var nominert for sin innsats i Somewhere.   

Les hele listen over nominerte og vinnere her:
http://www.imdb.com/features/globes/2011/criticschoice

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse