Annonse

Filminfo og video

Rush Hour

I Hong Kong har politidetektiven Lee nettopp klart å stoppe et skip full av kinesiske museumsgjenstander, etter ordre av den kinesiske diplomaten Han Solo. Disse gjenstandene forsøkte den store forbryterkongen Juntao å smugle ut av landet. To år senere tar Juntao hevn ved å kidnappe diplomatens datter i USA. FBI blir satt på saken, men diplomaten ønsker å benytte sin gode venn Lee på saken.

FBI er ikke helt enige og henter inn den tullete politimannen Carter for å passe på Lee. Men Carter har slett ingen planer om å sitte barnevakt og sammen med Lee begynner de plutselig å løse kidnappingen selv.

Jeg har alltid vært en stor fan av Jackie Chan og hans ”tulleslossing”, altså hvor han bruker alt han har av saker i nærheten som våpen mot sine motstandere, enten det skulle være ratt, bord, stoler eller andre løse gjenstander som ligger i nærheten. Og i Rush Hour er det ingen unntak. Det er ikke feil å si at denne filmen er så god som den er, takket være Chans fantastiske humoristiske timing.

Må også innrømme at jeg var litt skeptisk da jeg først så denne for mange år siden at Chris Tucker skulle være del to av denne duoen. Jeg var ikke for kjent med Tucker på den tiden, men mener å huske jeg syntes han var litt for brautende til tider. Det var selvfølgelig før jeg så denne filmen, og jeg fikk et mye bedre bilde av ham etter det. For merkelig nok er motsetningene mellom Chan og Tucker så store at de utfyller hverandre nærmest perfekt. Og timingen er fantastisk til tider.

Historien i filmen er absolutt ikke umulig, og man kan fort tenke seg at noe slik kunne skje. Litt overdrevet selvfølgelig, men det syntes jeg nesten det burde være også i en slik type film. Regissør Brett Ratner har gitt Chan og Tucker forholdsvis frie tøyler og har god flyt i regien både av actionscenene, men også de litt mer sentimentale øyeblikkene.

Bilde
Kvaliteten på bildet lever dessverre ikke helt opp til filmen. Den leveres med 1080p, men skal jeg være helt ærlig så jeg ikke så veldig stor forskjell fra en oppskalert DVD-versjon til Blu-ray. Spørsmået er da om man ønsker å bruke ekstra penger på en Blu-ray-disk, hvis DVD’en gjør det samme for en billigere penge.

Lyd
Men det er der dette punktet kommer inn, for der bildet blir oversett får vi mye mer valuta for pengene for lyden. På denne disken kommer lyden i Dolby 7.1 DTS-HD Master Audio Mix, og alle syv kanalene har mer enn nok å gjøre gjennom store deler av filmen. Dialogen er fremdeles krystallklar, så her er vi kommet et mye sted lenger enn på DVD’en.

Konklusjon
Rush Hour er en film jeg vil ha i hyllen min, men spørsmålet er om man skal gå for Blu-ray eller DVD. Selv om bildet er forholdsvis dårlig for denne standarden, syntes jeg lyden hjelper på veldig. Problemet med det er jo at man er avhengig av å faktisk ha et surroundanlegg for å kunne nyte Blu-ray-versjonen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse