Annonse

Filminfo og video

Dagboken

Filmer om kjærlighet finner man 13 på dusinet av, men det skal man kun se én eneste én kjærlighetsfilm, så er det Dagboken som gjelder. Sjelden har jeg sett en vakrere film. En film som får deg til å le og gråte. Til å savne og til å ville elske. Selv menn har felt en tåre eller tre til denne filmen. Historien er såre enkel: Gutt forelsker seg i jente, jente forelsker seg i gutt, jente og gutt skilles, jente og gutt finner hverandre igjen …  Så eneklt, allikevel så komplekst og vakkert.

Historien om Allie og Noah tar oss med til den dagen de traff hverandre. Han fra en fri og uformell musikerfamilie, hun fra en rik og konservativ familie. Mot alle odds forelsker de seg, men familien vil ikke at de skal dele livet sammen. Selv om deres kjærlighet er sterk rives de fra hverandre takket være motstand fra familie. 2 verdenskrig gjør det heller ikke enklere å holde kontakten som de forsøker seg på, og deres veier skilles.

Til tross for fagre løfter og håp blir ikke ting som de ønsker da krigen er over. Det meste har forandret seg, også for det par som trodde de var ment for hverandre.

Dette er en så gjennomført vakker historie at tårene triller mens jeg skriver om den. Jeg ser for meg bildene, ser for meg varmen og kjærligheten mellom Allie og Noah. Jeg opplever smerten deres da de er adskilt, gleden da de ser hverandre igjen, spenningen, lengselen og absolutt kjærligheten.

Det er sjeldne jeg har sett en film som har rørt meg så mye som denne. Den tar pusten fra meg på alle måter. Og når rulleteksten kommer sitter jeg igjen med et ønske om å kunne leve disse to karakterenes liv.

Jeg har ikke selv lest boken til Sparks, men jeg gav den for noen år tilbake til en venninne av meg. En venninne det ikke er lett å røre til tårer. Hun ringte meg og sa: Jeg har aldri grått så mye noen gang når jeg har lest en bok. Så vakker. Så trist. Så rørende. Så varm. Jeg bare elsker den, sa hun til meg. Og jeg forstår henne. For filmen er vidunderlig. Og skal du kun se én eneste film om kjærlighet, da burde valget ditt ende på denne. Den er bare vakker.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse