Annonse

Filminfo og video

Dead Zone

I 1983 ble filmatiseringen av Stephen Kings Dead Zone utgitt. Da med Christopher Walken i hovedrollen som Johnny Smith, en mann som etter å ha ligget flere år i koma våkner og har synke evner. Dette var lenge en av mine favoritter blant filmer basert på kings bøker og glad ble jeg da jeg oppdaget at Michael og Shawn Piller hadde laget en tv serie på hele 6 sesonger om den synske Johnny Smith.

I serien spiller Anthony Michael Hall den synske Johnny. Jeg må bare si meg en gang at det er moro å se Hall som voksen etter å ha gjentatte ganger ledd meg gjennom hans filmer fra 80-tallet, spesielt som nerden Brian i The Breakfast Club. At den unge rødhårede fjompen skulle vokse opp og bli en så kjekk kar, det hadde jeg ikke trodd. I tillegg kan mannen fortsatt spille. Det er også moro å se at han enkelte av de samme faktene, noe som gjør at jeg må trekke på smilebåndet.

Johnny Smith er en ung mann som jobber som lærer. Han er forlovet med Sarha, som er en arbeidskollega. De skal gifte seg og alt er rosenrødt, men så havner Johnny i en ulykke som gjør at han blir liggende 6 år i koma. Og da han våkner opp oppdager han at han ser ting som enten har skjedd eller kommer til å skje. Som om ikke det var nok oppdager han at Sarha er gift og har et barn, JJ, et barn som viser seg å være hans.

Å leve med synske evner, i tillegg til å ha et barn som ikke vet at du er hans far og å se kvinnen du elsker være gift med byens sheriff, det er ikke bare bare, men Johnny knytter et nært vennskapsbånd med Walt, Sarhas mann og byens sheriff og bistår han i diverse saker.

Vi følger Johnny gjennom mange spennende og kompliserte saker, noen får han orden på, andre ikke. Selv om man er synsk er det ikke dermed sagt at man klarer fikse alt.

Selv om det er mye forutsigbart i denne serien så er det også mange timer med spenning, lunhet og et snev av humor. Det er en varm serie med gode personligheter som man lærer å enten like eller mislike. Allerede tidlig i serien får man et hint om slutten, og har man sett filmen kommer det ikke som noen overraskelse hva det hele vil ende med, men har man bare sett serien siter man stadig med spørsmålet om hva som vil komme helt til slutt i bakhodet.

Seks sesonger går overraskende fort, og da serien var ferdig ble jeg sittende igjen med et savn. En del av hverdagen min var på en måte vekke. Og selv om man vet at dette er oppspinn og underholdning, så kan man ikke etter time etter time forbi upåvirket. Verken på ene eller andre måten. Og man vil lete etter noe nytt man kan se på, men lite kommer opp mot dette.

For meg var serien suveren. Spennende og underholdende. Ikke de helt store overraskelser, men det trengs ikke. Alt er så godt tilrettelagt og man lever seg gjennom seks sesonger med glede, sinne, frustrasjon, spenning, tristhet - ja, så å si alle de følelser man måtte ha. Jeg ser frem til den dagen jeg er klar til å se serien på nytt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse