Annonse

Filminfo og video

Shelter

Cara Harding er en psykolog som har gjort karriere ved å trosse forestillingen om multippel personlighetsforstyrrelse. Hennes uttalelser i retten har ført til over et halvt dusin dødsdommer for mordere som har forsøkt seg på at de har flere personligheter. Alt virker ganske enkelt å forklare og bevise, helt til hennes far presenterer henne for Adam (Ryhs-Myers) som han påstår har flere personligheter. Cara forklarer dette enkelt med sine teorier, men det skal vise seg at sannheten er noe mer avansert enn som så, for ikke å snakke om mer skremmende.

Adams personligheter viser seg være mennesker som har levd tidligere og som nå er døde. Selv om Cara nekter tro det så finnes det beviser på at de personer Adam presenterer seg for faktisk har eksistert. Det hele fører Cara inn i en skremmende oppdagelse som hun er usikker på hvordan hun skal takle. Dette ligner ikke noe annet hun har vært med på i sin tid som psykolog, og det tar oss med på en spennende reise i fortiden hvor hun opplever mer enn hun skulle ønske.

Jeg er svak for thrillere og skrekkfilmer med et snev av overnaturlige sekvenser, men denne filmen fikk meg ikke helt engasjert. Om det er Julianne More som ikke klarer overbevise elelr om det er storyen, det vet jeg ikke sikkert. Men den helt store spenningen fikk jeg ikke.

Filmen minner om en blanding av Poltergeist 2 (1986) og Identety (2003), men uten den samme finessen. Ryhs-Meyers er en, etter min mening, fascinerende skuespiller, men her blir han mer platt enn interessant. Og istedenfor over halvannen time med spenning og å sitte på nåler (som jeg håpet på), virret jeg heller litt mellom filmen og hva jeg skulle se da denne var ferdig. Det er sjelden et godt tegn når filmen ikke påkaller min interesse nok til at jeg fokuserer kun på den.

Nå skal det sies at jeg er kresen da det kommer til slike type filmer, så selv om jeg finner den lite spennende og fengende, så tror jeg nok at mange kan finne den både grøssende og bra. Og det er slik det skal være, for kvalitetsmessig er ikke filmen ille. Det er bare at jeg ikke bestandig er like lett å fenge, men jeg håper andre får nesten to gode timer med den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse