Annonse
Vi var så heldige at vi så den på selveste Halloween, og mens guttungen og de fem andre i salen syntes filmen var super spennende og artig, satt jeg og oppdaterte Facebookstatusen min. Så da sier det vel sitt om hva jeg mener om filmen.

Dette er en dårlig sak. Det er et opptak av teaterforestilling på Tusenfryd i 1997 hvor Gaus og Roms havner i Vikingtiden hvor de to vikingættene Badejarlene og Granbirkebeinerene sloss om hvem som skal være de rettmessige herrer over Vikingesverdet Tyrfing. Et sverd med magiske krefter, og selvsagt en forbannelse. Sverdet lover nemlig eieren av det uovervinnelige krefter og masse rikdom.

Hvordan havner Gaus og Roms i Vikingtiden, og hvor er Brummund? Jo, det har seg slik at de to førstnevnte ved et uhell havner i tidsmaskinen, som er nesten tom for drivstoff, mens Brummund sitter hjemme i stua. Vips er Gaus og Roms bland vikinger, og treffer på ei lekker vinkingedame spilt av Benedicte Adrian som sammen med sine søsken forsøker finne faren sin og bryte sverdets forbannelse. Brummund kontaktes via fjerntelefonen og er til god hjelp for de to brødrene, spesielt da det nærmer seg en stor kamp mellom Granbirkebeinerene og Badejarlene.

Legger man godsiden til så fungerer denne “filmen”, men man blir kritisk da det er dårlig lyd og bilde og man så lett ser at det er opptak fra et teaterstykke. Men alt som vi kjenner fra Brødrene Dal er med: Duppeditter som tar oss hit og dit, sekker som rommer så alt for mye, små stikk til land og regjering, navn som man bare må flire av. Og selv om jeg oppdaterte Facebook litt så trakk jeg på smilebåndet.

Denne filmen er vel slaktet av de fleste, og jeg kan forstå det. Men, ha i tankene at det er en film for barna, og for dem fungerer det. Selv om vi ikke var mange i kinosalen den dagen så gikk alle unntatt meg ut med stor glede og entusiasme, i tillegg til at de gledet seg masse til å få den på DVD.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse