Annonse
Det er 21 gangen at TIFF åpner dørene for både publikum og norsk/utenlandsk filmbransje. I fjor var antallet besøkende på nesten 60 000 hvilket er ganske bra. I år er faren stor for at besøket blir desto større. Flere av filmene på programmet har allerede høstet gode kritikker og store prisnominasjoner. Noen av dem har allerede fått priser på nattens Golden Globe utdeling.Formålet med festivalen er at den skal være et møtepunkt for film i nord og at den skal bidra med utfordrende kvalitetsfilm fra hele verden. I år er fokuset på film fra Thailand.

Også i år skal prisen Tromsøpalmen deles ut til den beste filmen i Film fra Nord programmet. Dette et sideprogram hvor fokus er på kortfilmer og dokumentarer fra Barentsregionen og andre sirkumpolare områder. Det er et kriterie at filmene via tema, handling eller regissør/produsent er knyttet til disse områdene deriblant landene Norge, Sverige, Russland og Canada.

På årets festival vil du også finne et lite sideprogram som hyller Roald Amundsen og Fridtjof Nansen i anledning Nansen-Amundsen-året 2011. Disse arrangementene er for øvrig gratis og arrangeres på Polaria søndag 23 januar.  Her vil det bli vist filmer om både Roald Amundsen og Fridtjov Nansen.

For de som har lyst til å lære noe under årets festival er det satt opp en god del interessante seminarer. Blant temaene som tas opp på seminarene i år er hvorvidt vi trenger 40 nye filmer i året, dokumentarproduksjon og hvordan bli en god filmanmelder.

Også barna har fått sine arrangement under årets festival. Snøkinokonseptet er en genial måte å vekke filminteresse hos barna. Disse arrangementene er gratis for alle og avsluttes på lørdagen med en stor familiedag. Da vil det være hoppedisko med Dj Aggie Frost og visninger av Caprino’s reve-enka og den Oscarvinnende filmen Peter og Ulven. Det er også program for de voksne på snøkinoen der du kan se alt fra Røyksopp sine musikkvideoer til skatefilmer.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse