Annonse
«Den relativt store dvd`en om Radioresepsjonen» inneholder alt Radioresepsjonen (heretter kalt RR) har laget for tv og nett-tv fra 2006 til våren 2010. Her finnes dokumentarer, «dogumentarer» (et ordspill på Lars Von Triers dogmebevegelse), klipp fra Hove-festivalen, sketsjer for TV-aksjonen og diverse småfilmer, i tillegg til bonusmateriale som inneholder kommentarspor og en pressekonferanse. Her skulle det med andre ord være noe for enhver smak.

DVD-en begynner med de to «dogumentarene» «Timen før sending» og «Nanbrødeksperten.» I tråd med dogmesjangeren vil RR prøve å fremstå som mer «naken, rederlige og ærlige.» Utav det kommer en time med god, gammaldags RR-pisspreik. Til tider kan det bli litt repetitivt og flåsete, men de som har hørt på RR  vil kjenne igjen dialogen og dynamikken fra radio. Det er absolutt en del morsomme momenter her, blant annet Steinars hat-elsk fascinasjon for Alexander Rybak. Man får også et visst bilde av hvordan resepsjonistene ser på seg selv når de diskuterer hvor mye av seg selv de bruker i «karakterene» Steinar, Tore og Bjarte. De kommer frem til at «Steinar er skrudd til 10-12%, Bjarte 15%, mens Tore er skrudd til en 20-30%.»

I RR-dokumentaren, som kommer etter «dogumentarene», forteller Steinar, Tore og Bjarte oss om hvordan Radioresepsjonen oppstod, og hvordan det er å ha sending. Vi får blant annet bli med til ulike steder som står sterkt i RRs historie, og vi får bli med på sending i studio. Det burde vært mer av sistnevnte, for det er her de glimrer til med den humoren fansen er så glad i. Studiosendingene bringer frem en naturlig humor som jeg savner i dokumentarinnslagene. Studio er definitivt det elementet RR hører hjemme i.

Siste halvdel av dvd`en, som inneholder «Knuteskolen», filmer fra Hovefestivalen og sketsjer fra TV-aksjonen samt noen småfilmer, er en ren fornøyelse å se på. Man gapskratter fra ende til annen, og RR er igjen tilbake med I-landshumor av beste sort! Filmene fra Hovefestivalen spesielt, er perler. Her får vi blant annet bli med resepsjonistene på roadtrip. Det beste er likevel klippene fra liveshowene gjort på Hove. Her viser RR at de er best i interaksjon med publikum, og alt i alt er uten tvil Tore den morsomste på skjermen! Man kunne spart seg mange av småfilmene som kommer helt i slutten av dvd`en, men det må likevel nevnes at resepsjonistenes Floden-duett med Bjørn Eidsvåg er en høydare.

«Den relativt store dvd`en om Radioresepsjonen» er mest for fansen. Det er ikke en dvd du ser hvis du vil bli kjent med RR og konseptet for programmet. Da anbefaler jeg heller at du laster ned podcastene deres. For fansen er det imidlertid en fornøyelig opplevelse. Latteren sitter løst, spesielt i siste halvdel. Man kunne nok med fordel ha kuttet en del ned på innholdet, da ikke alt er like morsomt, og mye av det har blodfansen allerede sett fra før. Dvd`en inntas nok best i små mengder. Allikevel: er du fans,må du ha denne i samlinga de!

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse