Annonse

Filminfo og video

Love and Other Drugs

Love and other drugs

Karakter

5 
Jamie er en rundbrenner av dimensjoner og kan selge is til eskimoer på Grønland. Han er en type som aldri tar nei for et svar og som med sin småarrogante selgerholdninger sørger for å bli en av de beste selgerne i legemiddelbransjen. Kanskje ikke så vanskelig når man selger antidepressiva og Viagra. For å bli bedre kjent med legers arbeide blir han med en lege på noen timer med pasienter. Her treffer han Maggie og ting endrer seg for alltid. Han har ikke lenger kontroll over alt, dette er nemlig en kvinne som ikke lar seg styre av noen. Hun er en kunstnerisk bohem som er opptatt av å leve livet i øyeblikket uten å tenke på konsekvensene. Akkurat som han er hun ikke ute etter et forhold, bare moro. Dessverre viser det seg at man kan ikke velge i hvem eller når man forelsker seg.

Historien er enkel og jordnær. De fleste kan relatere seg til kjærlighet som både er enkel og komplisert på samme tid. Behovene for å beskytte den man elsker mot alt vondt i verden og samtidig vite at det ikke er mulig. Behovene for å ha en person som man deler alt både godt og vondt med og som elsker en uansett. De fleste av oss kjenner mennesker som slåss med alvorlige sykdommer som påvirker ikke bare deres kropp og sinn men også deres liv. Sånn sett er dette en genial film, den spiller på strenger som folk kjenner og følelser som de fleste sitter med. Det kan være litt på grensen uoriginalt og se ut som en forvokst tv-film. Men så ser man på skuespillernes jobb og kvaliteten på filmen høynes ti hakk med en gang.


Rollen som Jamie er besatt av Jake Gyllenhaal som gjør en fremragende innsats. Maggie spilles av Anne Hathaway som virkelig briljerer. Samspillet mellom dem er fullt av kjemi og replikkene leveres på en måte som bare to oscarkandidater kan. Skuespillet er så intenst at du virkelig kjenner det på kroppen i de mest intense scenene. Du gleder deg med dem og du sørger med dem. Med seg på laget har de også Oliver Platt og Hank Azaria som begge gjør hederlige innsatser. Castingen har med andre ord gjort en utrolig god jobb med å besette rollene.

Omgivelsene er realistiske. Det er akkurat passe rotete i leiligheten til Maggie og hun er akkurat passe eksentrisk kledd. Jamie sin glatte karakter er akkurat passe bachelor og hans leilighet og bil gjenspeiler dette. Når de begge to rakner ser de akkurat passe ødelagte ut og forbausende normale med tanke på at dette er to av Hollywoods største skuespillere. En flott film som er flott satt sammen. Den fortjener enhver nominasjon den får til årets store prisutdelere. Jeg kunne skrevet milevis om denne filmen, men sier det heller med 3 ord; se den selv.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse