Annonse

Filminfo og video

Get Low

Vi befinner oss i Roane fylke i Tennessee og vi blir presentert for Felix Bush Breazeale, eller Felix Bush som han heter i filmen. Filmen forteller den sanne historien om Felix Bush, mannen som arrangerte sin egen begravelse i 1938. Selvsagt er det gjort noen modifikasjoner i filmen, men du verden for en fascinerende historie.

Felix er byens original, en mann som ingen vil ha noe med å gjøre. Historiene som verserer om han er mange og ikke alle like flatterende. Ungene i byen nærmer seg huset hans som om det var bebodd av spøkelser. Riktignok er han ikke den mest innbydende mannen, men det betyr ikke at ryktene er sanne. Eller er dem det? Felix er ikke bare original, han er også ekstremt modig. Som en slags respons på ryktene om han vil han holde en begravelse for seg selv for å høre hva presten ville sagt om han. Det hele utvikler seg til en stor affære hvor 8000 mann fra hele Tennesse dukker opp for å delta i begravelsen og de fleste får seg en overraskelse som koster dem både selvinnsikt og et klaps på kjakan. Ikke alt har vært som de har forestilt seg.


I rollen som Felix finner du Robert Duvall som virkelig eier rollen. Han er fullstendig genial og altoppslukende som den gamle grinebitteren med rare ideer, han virkelig er Felix. Ser man bildene av den virkelige Felix er det en slående likhet på de to. I rollen som Frank Quinn, eieren av begravelsesbyrået, finner du Bill Murray. Når jeg så han var med, var det rett før jeg døde litt innvendig. Han er ingen stor favoritt, men jeg skal love deg at dette var en seriøs og dyktig Bill Murray. Han har et Murray øyeblikk i filmen som trekker litt ned, men ellers er det slående bra. Han har en ung lærling som er ivrig etter å slå seg frem i bransjen fordi han har en familie å forsørge; Buddy Robinson. Buddy spilles av Lucas Black en skuespiller jeg har fulgt siden han var omtrent ti år gammel og hadde enda mer utpreget Texasdialekt enn han har nå. Han har en god tilstedeværelse og en følsomhet for karakterene som er sjelden. Kjemien mellom han og Duvall er utrolig og setter virkelig en fantastisk og varm tone i filmen. Sissy Spacek som de fleste husker fra filmen Carrie, har også en rolle i filmen, og gjør en god figur om enn ikke like imponerende som resten i sin tilstedeværelse.

Noe av det beste med å se en film uten noen forventninger, er at du som regel blir positivt overrasket. Dette er en absolutt fantastisk film av Oscar-vinner Aaron Schneider. Filmen er vakker i sin enkelhet og med et herlig karaktergalleri. Om dette skulle være 80 år gamle Duvalls siste film, er det absolutt et verdig testament på hans arbeide. Vi er overbegeistret og årets første 6’r kastes på terningen.

Karakter: 6 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse