Annonse

Filminfo og video

Burlesque

Ali (Christina Aguilera) er lei av livet som servitør på landsbygda, hun ønsker å bli en stjerne. Som de fleste andre med samme drøm reiser hun til Los Angeles. Hun elsker sang og ønsker at det skal bli hennes levebrød. En kveld går hun forbi et gammelt teater og blir nærmest forført inn dørene av atmosfæren rundt bygget. Der ser hun et liv hun aldri før har sett og hun bestemmer seg for at på den scenen skal hun stå en dag. All hennes erfaring som servitør kommer til nytte og hun klarer å karre til seg en jobb som servitør på The Burlesque lounge. Hun stiger fort i gradene til enkeltes fortvilelse og til Tess (Cher) sin glede. Talentet til Ali kommer i grevens tid for Tess, hun holder nemlig på å miste livsverket sitt, og ser fort at Ali kan bli hennes redning. Kan The Burlesque Lounge reddes og vil Ali klare å beholde sine sindige verdier når stjernestatusen tar henne?

Plottet i seg selv er ikke akkurat det mest originale, men det tar plass i en stadig voksende bransje; burlesque dans. Dita Von Teese og The Pussy Cat dolls har gjort sitt for å sette denne såkalte og noe avlagte kunstformen på kartet de siste årene. Burlesque som kunstform er teatralske forestillinger som tar alt til det ekstreme med en dose humor. Ofte relativt bizarre og lite dekkende kostymer, men de skal være dekkende nok til å holde i live fantasien. Filmen har vært nominert til flere Golden Globes og låten You havent seen the last of me av Diane Warren tok hjem prisen for beste originale sang. Dette er også et av de bedre nummer i filmen.

Castingen har gjort noen temmelig interessante valg. Cher passer selvsagt perfekt som homsemagneten og eieren av The Burlesque lounge , så det er et godt comeback fra hennes side. Det er en relativt jordnær og naturlig Cher vi ser her, vel så naturlig som hun kan bli. Småbarnsmoren Christina Aguilera slår sine to forgjengere Britney Spears og Mariah Carey i støvlene når det kommer til overgang fra lyd til bilde. Hun er relativt overbevisende som lavmælte men modige Ali og hun trår virkelig til når hun skal. Sangen er uten sidestykke strålende og opptredene er underholdende. Stanley Tucci har rollen som den homofile menneskekjenneren og scenemesteren Sean. Det er godt å se at hans talenter virkelig blir brukt og satt pris på igjen, han gjør en solid jobb som alltid. Synd han som regel alltid havner litt i bakevja bak større navn.

Filmen er ikke akkurat spennende, men den er veldig underholdende. Den er full av sterke farger og kule kostymer. Koreografien er virkelig kul å se på, om enn relasjonene blant de forskjellige karakterene preger den noen ganger. Det vil si at det enkelte ganger ser ut som om det gjennomføres uten et fnugg av sjarm eller kjemi blant danserne. Men Cher og Aguilera gjør det hele absolutt seerverdig. Det er plenty godbiter for mannfolka, og for jenter som følger ekstra godt med kan man glimte godteri som McSteamy(Eric Dane) innimellom. Nei, manusforfatter oppfant kanskje ikke kruttet, men filmen bader i det strålende lyset fra eksplosjonen som fulgte.

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse