Annonse

Filminfo og video

Jonah Hex

Selve tegneseriefiguren Jonah Woodson Hex ble skapt av John Albano og Tony DeZuniga og er nå bragt til live i Josh Brolin. Hex er en herlig blanding av skurk og helt med et sykt frynsete rykte og et enormt behov for å beskytte de uskyldige. Uten noen overnaturlige evner, med et fungerende øye og en halv munn går han til angrep mot de som har såret han og drept hans familie. Han er en utmerket skytter og sporer bedre enn den beste sporhund. Enhver gjenstand er for Hex et mulig våpen i en slåsskamp, for slåss det gjør han. Mye. I denne filmatiseringen skal han gå etter sin hovedfiende nummer en: Quentin Turnbull.

Det er flere ting som ikke stemmer i overgangen fra tegneserie til film. Deriblant historien om hvordan han fikk arrene i ansiktet. I filmen blir han brennmerket i ansiktet med et brennjern formet som QT: Quentin Turnbull. Dette skjer samtidig som QT sørger for at hele Hex sin familie brenner inne. I tegneserien attribueres skadene i ansiktet til en kamp mellom Hex og en Indianer høvding hvor han ifølge stammen brøt reglene og dermed ble straffet med et brennhett tomahawkmerke i ansiktet. I serien har Hex ingen overnaturlige evner, men i filmen førte brennmerkingen og traumene rundt tapet av familien til at han faktisk kunne snakke med de døde.

Du ser navnene som Josh Brolin og John Malcovich og tenker at dette her er et produkt det må være noenlunde kvalitet over. I virkeligheten er det de som gjør at filmen så vidt klarer å holde hodet over vann. Regissør Jimmy Hayward har tidligere jobbet med filmer som Finding Nemo og Toy story som animerer. Dette viser tydelig i segmenter i filmen hvor vi får se tegnefilm flashbacks. Animasjonene er gode, og bruken av farger både i animeringen og selve filmen er bra og gjennomført. Hayward har også en cameo i filmen. Du får se om du finner ut hvor.

Et must for at en film basert på en tegneseriefigur skal ha en sjanse til å overleve i et brutalt marked er at den er sann til selve karakteren og historien. Fans skal kunne kjenne igjen det som er på skjermen. Josh Brolin er temmelig rå som Hex, men hva nytter vel det når hele historien er et sammensurium av Hex sitt liv og den kvinnelige hovedrollen er en karakter som ikke finnes i tegneserien? Lite og ingenting. Visuelt sett er filmen spennende, kostymer og sminke er bra. Men det skulle bare mangle når alt de har klart å samle av materiale utgjør 81 korte minutt. Historien om Hex har mer potensial og kunne vært laget atskillig bedre enn dette. Det ljomer av en regissør uten ambisjoner som samarbeider med manusforfattere over en øl i sin egen stue uten å vite hvem karakteren Jonah Hex egentlig er.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse