Annonse

Filminfo og video

Winter's Bone

Ree bor langt inn i skogene rundt Ozark Mountain i Missouri. Dette er langt ifra en filmhverdag vi ser ofte på det store lerretet. Hun bor sammen med en mor som er svært fraværende og oppdrar omtrent alene sine to småsøsken. At faren er sporløst borte og ikke får meldt seg til politiet betyr at familien risikerer å miste hjemmet sitt. Han har nemlig stilt huset til kausjon. Ree har bestemt seg for at hun ikke gir opp, og gjør alt hun kan for å finne faren. Han forblir borte, men hun finner at naboene vet mer om hans forsvinning enn de sier.


Filmen basert på Daniel Woodrells roman er nominert til ikke mindre enn 4 Oscar. Blant annet debutanten Jennifer Lawrence har virkelig imponert i rollen som Ree. Hun er virkelig et naturtalent, så nominasjonen for beste kvinnelige skuespiller er absolutt fortjent. John Hawkes spiller Rees onkel Teardrop, en rolle som ga han en Oscarnominasjon for beste birolle. Dette er en sann glede å se at han endelig får den anerkjennelsen han faktisk fortjener. Han velger gjerne roller som få andre ville tatt i med ildtang, ofte i independent filmer og han spiller sokkene av de fleste. Han ser ikke ut som George Clooney men han har en rå tilstedeværelse på lerretet som til og med Clooney kan misunne han til tider.

Dette er en ganske rå og brutal film noen ganger. Ikke fordi det er så mye action, men det er så utrolig mye som skjer på det følelsesmessige planet. Det er en film som er full av sterke karakterer og flotte skuespillerprestasjoner. Den viser en side av USA som vi ikke er vant til å se og den er jordnær så det holder. Et lite og lavmålt mesterverk hvor ”survival og the fitest” står sterkt. En film om den harde virkeligheten hvor den amerikanske drømmen er helt fraværende.

Karakter: 5 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse