Annonse

Filminfo og video

Letters to Juliet

Sophia er en ung journalist som alltid er på jakt etter sin neste gode historie. Sammen med kjæresten og restauranteieren Viktor reiser hun til Italia. Viktor har derimot andre ting å gjøre der enn å bruke tiden med henne. Hans lidenskap er forbeholdt oster og trøfler til hennes store fortvilelse. Hun ender opp med å tilbringe en god del tid alene i Veronas gater. En dag ser hun plutselig en vegg full av masse brev. Dette er brev med kjærlighetspørsmål skrevet til Veronas egen kjærlighetsekspert Julie Capulet(Romeo og Julie). Folk valfarter fra hele verden for å legge sine brev her. Ikke så langt unna sitter en gjeng frivillige kvinner og svarer på spørsmålene i brevene. Sophia blir en av ”Juliene” og en helt ny verden åpner seg for henne når hun møter Claire og Charlie.

Dette er en film som tar deg tilbake til den tiden da man trodde på kjærlighet med første blikk og at alle har en perfekt partner et sted. Så i nesten 2 timer er du fritatt fra hverdagens kynisme og du kan drømme deg bort i fantastiske omgivelser. Amande Seyfried gjør god figur som den litt desillusjonerte og søkende Sophia. Som hennes kjære restauranteier Victor finner vi en passe arrogant og romantisk fraværende Gael Garcia Bernal fra blant annet The Motorcycle Diaries. Vanessa Redgrave spiller rollen som Claire og er den i filmen som briljerer mest. Hun gir den eldre damen på jakt etter sin ungdomskjærlighet en verdig og varm skikkelse. For alle Home and Away fans som har fulgt serien i mange år, så har vi Christopher Egan som Claire sitt barnebarn Charlie. En ganske god rolle for han, bortsett fra at han strever litt med den britiske aksenten innimellom noe som blir strevsomt å høre på.

Denne her er faktisk ikke så verst. Den er rolig, avslappet og har en herlig atmosfære. Seyfried har markert seg som en av de nye store dronningene av romantiske komedier. En fin film for de siste vinterdagene.

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse