Annonse

Filminfo og video

Paranormal Activity 2

Som en ivrig seer av skrekkfilmer, spesielt da de som har med overnaturlige ting å gjøre, så kastet jeg meg over Parnormal Activity. Og jeg ble skuffet! I motsetning til de andre i kinosalen fant jeg filmen kjedelig og forutsigbar. Det var en scene hvor jeg kvapp litt, men på de andres reaksjon forstod jeg at dette var noe de fant meget skummelt. Kan hende seg er blitt immun mot skumle filmer.

Nå vel, ikke overraskende kom det en oppfølger, og det var med en god dose tålmodighet jeg entret kinosalen for å se på denne. Men, jeg gir som regel alltid en film en sjanse, så jeg lente meg tilbake og lot det stå til.

I Paranormal Activity 2 følger vi en kjernefamilie på fire pluss en hund fra den dagen de kommer hjem med en ganske så nyfødt liten gutt. Ting virker helt greit, frem til de en dag opplever at huset er rasert, men ingen ting er vekke. Men, hendelsen får dem til å installere overvåkningskameraer i og utenfor huset, og det er fra disse i tillegg til familiens eget filmkamera vi opplever det som skjer.

Ikke overraskende spinner historien og hendelsene seg rundt den lille gutten i familien. Og følger man med finner man linken til den første filmen også, for som vi alle vet har det meste en sammenheng. Nå må jeg si at denne linken kunne kommet tydeligere frem da, men man får det med seg.

I motsetning til den første filmen merker man her at skuespillerne faktisk er skuespillere, at de spiller etter et manus, og ikke reagerer like “spontant“ som de i første film. Det er også flere personer man må forholde seg til i denne filmen, noe som kan gjøre det litt mer forvirrende for enkelte, og kanskje skuffe med tanke på enkeltheten i forrige film. Og karakterene, spesielt faren (Brian Boland fra The Unborn) kan komme til å irritere noen. For til å skulle være en svært oppegående mann så blir man sittende og undre seg på hvorfor i alle dager gjør han sånn og slik? Det blir vel som med så mange andre skrekkfilmer, at man tenker: “Gud bedre så teite! Sånn hadde aldri jeg gjort det, og hvorfor gjør dem ikke sånn isteden?” Men, det er vel slik det skal være noen ganger, at man skal irritere seg over ting man tror man kunne og ville gjort bedre selv.

En annen ting som jeg dessverre ser i så alt for mange filmer nå til dags, er at det virker som at filmteamet plutselig ser på klokka og finner ut at det er gått nesten halvannen time så nå må vi avslutte. Derfor kaster man sammen en slutt som kan få en til å gremmes. For det som starter stille og rolig ender med et sammensurium kokkelert sammen i hui og hast. Og dette trekker filmen en god del ned.

Men, når det er skrevet, så må jeg si at jeg fant denne filmen litt mer skummel enn den første. Årsaken til dette tror jeg ligger i at her er det barn og kjæledyr med. Og som mamma reagerer jeg ofte mer når de er involverte. Det samme gjelder når det kommer til hunder, og man vet jo gjerne at dyr ofte legger merke til (så hevdes det i alle fall) til mer enn oss mennesker. Når jeg i tillegg er hundeeier også, så ble det til at jeg nok var litt mer på alerten enn i den forrige filmen.

Så selv om denne filmen er mer klisjéaktig med smellende dører, leker som snurrer  ol en typisk spøkelseshistorie, så likte jeg denne bedre enn den første.

Så alt i alt var ikke kinoturen helt bortkastet, men filmen vil ikke følge meg i lang tid fremover. Jeg har sett langt bedre spøkelsesfilmer gjennom årene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse