Annonse

Filminfo og video

To p rmmen
Ti hårreisende fakta
De fleste jenter elsker håret sitt, men tenk å ha 21,3 meter av det, som Rapunsel i den styrtende morsomme fortellingen med hjerte og humor, TO PÅ RØMMEN, som utgis i Disney Digital 3D den 4. februar. Enten du liker det langt eller kort, rett eller krøllet, blondt, rødt eller mørkt – her er ti “hårreisende” fakta om hår ...

1. Det gjennomsnittlige antallet hår på en persons hode er 100 000. Blondiner har som regel mer hår (gjennomsnittlig 140 000), mens rødhårede har minst (gjennomsnittlig 90 000). Cirka 90 % av verdens befolkning har mørkebrunt hår, og studier av importert hår til Storbritannia viser at blondt hår kan koste opptil tre ganger så mye som mørkt hår. Prisen for 100 g blondt, europeisk hår er rundt £ 1000 (ca. kr 10 000). (Kilde: BBC).

2. Ny programvare og nye teknikker måtte utvikles for å animere Rapunsels hår i TO PÅ RØMMEN, og det endelige bildet inneholdt opptil 140 000 individuelle hårstrå (akkurat som en ekte blondine!)

3. Hår vokser rundt 1 cm i måneden. Da kan du jo prøve å regne ut hvor lang tid det ville tatt å få 21,3 meter langt hår som Rapunsel. Hvis du begynner som skallet, vil det ta deg rundt 178 år!

4. Vitenskapelige eksperter kan bruke håret ditt til å fastsette etnisk opprinnelse, hva du spiser, hvor du bor og livsstilen din, men det er én ting håret ditt ikke kan avsløre: hvilket kjønn du er. (Kilde: London Natural History Museum / Reuters).

5. Hvis du hadde lagt de individuelle hårene til en person med 30 cm langt hår ut etter hverandre, ville det til sammen utgjøre 42 km. Rapunsels hår ville nådd 2982 km!6. Levetiden til et hårstrå er to til sju år.

7. Menns hår vokser fortere enn kvinners hår, og alt hår vokser fortere i et varmt klima. Så hvis du trenger å få håret til å vokse fortere, er det bare å dra på ferie til et varmt land (god unnskyldning, ikke sant?)

8. En person mister mellom 40 og 100 hårstrå hver dag.

9. Verdens lengste dokumenterte hår fra virkeligheten tilhører Xie Qiuping fra Kina, som ble målt til 5,6 meter i 2004. Hun hadde latt håret vokse i 31 år (siden 1973, da hun var tretten) for å oppnå dette. (Kilde: Guinness Rekordbok).

10. Håret ditt er laget av keratin, den samme ingrediensen som fingerneglene dine, og det er like sterkt som jerntråd. Det kan bare brytes i to når det strekkes rundt 70 % (eller ved å påføre en kraft på cirka 60 kg). Hvis du vil vite mer om hva Rapunsels hår kan gjøre, må du se TO PÅ RØMMEN, som utgis i Disney Digital 3D den 4. februar på en kino nær deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse