Annonse

Filminfo og video

Romeo og Julie

90-tallets filmer ramler stadig ut i nye og forbedra utgaver på Blu-ray. En av filmene er heldigvis Romeo og Julie, den store Baz Luhrman filmen som virkelig satte Leonardo DiCaprio på kartet over Hollywood-kjekkaser. Filmen er basert på William Shakespeare sitt stykke Romeo og Julie. Over 400 år har denne fortellingen fascinert oss, og det skal den nok gjøre de neste 400 årene også.

De to familiene Montague og Capulet er bitre fiender som mer eller mindre styrer Verona Beach, noe politiet er rett og slett drittlei. Familien Capulet skal holde et maskeradeball for å feire Julie sin forlovelse med Grev Paris. Som de urokråkene de er bestemmer Romeo Montague og gjengen seg for å snike seg inn på maskeradeballet. Det oppstår et magisk øyeblikk og verdens mest berømte kjærlighetshistorie oppstår.

Romeo og Julie er sammen med Strictly Ballroom og Moulin Rouge ofte kalt for The Red Curtain Triology fordi de har samme teatralske og fargerike utrykk. Baz Luhrman kan dette med skarp fargebruk og sterke bilder. I Romeo og Julie har han beholdt dialogen, men all handling er flyttet til fiktive Verona Beach som ser ut til å være i Los Angeles området. Han har ikke bare lykkes i å få frem det tragiske, men også det humoristiske som er en stor del av Shakespeare sitt stykke også. I åpningssekvensen kan man for eksempel se Jamie Kennedy bli slått i hode med en håndveske midt i en skytescene. Pistolene er ikke Magnum eller Beretta, det er Sword. Det er også verdt å merke seg at lyden har fått en god overhaling i overgangen til Blu-ray. Den er sylskarp spesielt på små detaljer som metall mot asfalt og fyrstikker som setter fyr på bensin. Musikken har kanskje litt vel mye bass, men det er og en del av det mektige lydbilde.

En faktor som har gjort denne filmen til en stor suksess er castingen. Leonardo DiCaprio som Romeo er helt genialt. Å sette Claire Danes som en sart og uskyldig Julie var også en genistrek. Sammen utgjør de en kraftig duo med en utrolig kjemi seg imellom. Herold Perrineau spiller rollen som den flamboyante Mercutio en rolle han kler perfekt med eller uten kvinneklær. Han har siden vært å se blant annet som Augustus i tv-serien Oz. John Leguizamo har rollen som Tybalt og markerer seg virkelig i denne filmen.

Blu-rayen er fullpakket med masse spennende ekstramateriale for de som er interesserte i dette. Du finner musikkvideoer, musikkspesialer og fotogallerier.

Dette er et must for de fleste filmsamlere. Et visuelt kreativt og nyskapende mesterverk av en klassisk historie. Du lar musikken og historien rive deg med inn i en tsunami av ville farger, heftige våpen, vakre voldscener og en fantastisk og tidløs kjærlighetshistorie.

Karakter: 6 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse