Annonse

Filminfo og video

Faster

Så du er tilbake som actionhelt?
Ja. Jeg gikk bort fra sjangeren i et par år og lagde noen andre typer filmer, så dette er som å komme hjem igjen.

Føler du at du har blitt godtatt som skuespiller, at du er stueren nå?
Jeg er veldig komfortabel i posisjonen jeg befinner meg i, med filmene jeg lager og en variert karriere. Jeg har gjort dette i ti år nå, så jeg er fornøyd med valgene jeg har gjort, og godt tilfreds. Det inspirerer meg. Målet mitt var helt fra starten av å ha en variert karriere, men det virket naturlig å begynne med actionsjangeren, med tanke på bakgrunnen min. Jeg visste at jeg ville ekspandere og jobbe i ulike sjangre for å bli en bedre skuespiller. Jeg havnet tross alt i denne jobben på en veldig utradisjonell måte.

Hvordan skiller denne rollen seg fra den du hadde i Walking Tall?
Det er ikke en urimelig sammenligning, men jeg mener at de er forskjellige. Walking Tall var basert på en virkelig mann som kom tilbake og overvant fysiske hindringer, tok hevn og ble sheriff i hjembyen sin. Med denne rollefiguren derimot, er grensen mellom helt og skurk ganske uklar gjennom fortellingen. Når vi først møter Driver, er han delaktig i et bankran som ikke går etter planen, hans bror får strupen skåret over, og selv får han en kule i bakhodet som kommer ut gjennom kinnet. Kroppen hans slutter å fungere og han blir erklært død, men han overlever og settes i fengsel i ti år. Så fortellingene er ganske forskjellige. Tonen er imidlertid den samme med tanke på tilbakevendingen til strukturen i filmer av den gamle skolen. Den er inspirert av Den gode, den onde og den grusomme, Bullitt, og til og med litt No Country For Old Men.

Hva kommer til å endre folks oppfatning om hvem du er som skuespiller?
Jeg gikk bort fra actionfilmer for tre–fire år siden for å bli en bedre skuespiller. Jeg gikk på komedieskole og dramaskole. Nå når jeg er tilbake, kan jeg finpusse nyanser som jeg kanskje ikke hadde evnen til å fremstille for fem år siden. Nå er jeg som skuespiller i stand til å utforske disse små nyansene.

Men du har brakt litt komikk til rollen? Oliver sa han har overlatt komikken til deg ...
For å være ærlig så er jeg ikke sikker på hva Ollie snakker om!

Ingen vittigheter, altså? Ingen tørre vitser?
Slett ikke. Hele fortellingen er svært alvorlig, for broren hans ble drept. Men kanskje han mener det korte øyeblikket i traileren vi laget, der jeg er sammen med Tom Berenger (fengselsvakten) og han sier: “Har du noen spørsmål?” Jeg svarer: “Hvor er utgangen?”

La du deg opp et treningsprogram igjen for denne filmen?
Jeg forandret på treningen og kostholdet mitt. Treningen min forandrer seg alltid ut fra rollefiguren, men når man lager komedier og familiefilmer, spiller ikke nødvendigvis det fysiske så stor rolle. Jeg trente veldig annerledes. Jeg trener alltid intenst, men jeg løftet mer vekter denne gangen, og drev med en type vektløfting i OL-stil som jeg har pleid å gjøre for actionfilmer.  

Har du pumpet deg større?
Jeg har lagt på meg rundt ti kilo etter Tooth Fairy. Jeg velger å tro at det er muskler!

Hvor viktig er det å takle vold på en nyttig måte?
Jeg vet ikke om det nødvendigvis er på en nyttig måte. Jeg tror ikke at noen her har tenkt å begi seg ut på noen sosial kommentar om emnet. Det fremstilles på en realistisk måte. De tok noe viktig fra meg, og det tror jeg hvem som helst kan relatere til på en eller annen måte. Hvis noen tar fra deg noen du er glad i på den måten, er det vanskelig å si hvordan du ville reagert. Men det er nok store sjanser for at du ville reagert på en intuitiv, fysisk måte og hentet fram de dyriske instinktene dine.

Bortsett fra treningen, hvilke andre forskjeller er det mellom å spille inn actionfilm og komedier?
Jeg tror energien er veldig annerledes. Jeg har spilt inn mange komedier tidligere, og materialet gir en gøyal stemning under innspillingen. Det er god stemning under denne innspillingen også – besetningen er fantastisk – men med en komedie er alle ute etter å ha det gøy. Alle ler hele tiden. Med en film som denne, når det er mye følelser inne i bildet og ikke så mye latter ... da blir det en fascinerende stemning under innspillingen.

Hvordan har rollefiguren din vokst fra du leste manuset for første gang og frem til nå?
Jeg må si at det traff blink første gangen jeg leste det. Manuset tiltalte meg, og som mange av skuespillerne vil si, for eksempel Billy Bob Thornton, Carla Gugino eller til og med regissøren, var filmen klar til å bli laget. Dette var et slikt manus som du får fra tid til annen, og som får deg til å tenke: “Jøss, dette er fantastisk, hvorfor har ikke dette blitt laget alt?” Så manuset har ikke endret seg stort, annet enn noen småting med replikkene. I filmen har ikke Driver særlig mange replikker.

Identifiserte du deg naturlig med rollen?
For meg var det dette med broren. Jeg har alltid vært fysisk sterk, og var noe voldelig da jeg var yngre ...

Når var du i slåsskamp sist?
Det var med agenten min. Hun prøvde å få meg til å gjøre intervjuer hele uken! Hun vinner alltid. Jeg er smart.

Hva er den største tabben som begås i actionfilmer, og som dere sørget for å unngå?
Det var et godt spørsmål. Jeg tror det handler om personlig smak. Personlig setter jeg pris på en god actionfilm, men jeg liker også at actionscenene ikke bare er der for å se bra ut. Man trenger ikke å ha dem annethvert minutt. Jeg liker at det gjøres på en nøyaktig måte, når det ligger mer mening bak og man går tilbake til måten de gjorde det på i de gamle filmene.  

Snakker vi om en moderne westernfilm?
Absolutt. Den har elementer av en veldig moderne westernfilm. På slutten, uten at jeg vil avsløre for mye, er det en veldig fin mann-mot-mann-situasjon midt i ørkenen. Hvis du spør forfatterne, så er det slik de skriver. De skriver ut fra materialet de er tiltrukket av, nemlig filmene fra 1970-tallet.

Hvordan var det å jobbe med Billy Bob Thornton?
Jeg digger den mannen, han er en fin fyr. Han er fengslende en veldig interessant historieforteller. Han er talentfull og lidenskapelig, og når han finner en rollefigur han ønsker å fordype seg i, så blir det kjempebra. Vi lager alle filmer av ulike grunner, enten det handler om penger, rollefiguren eller bare at vi vil ha det gøy ... Han leste manuset, elsket det, og satte seg ned med George, regissøren, i fire–fem timer og utviklet rollefiguren. Han er veldig lidenskapelig når det kommer til musikken sin også. Vi er begge glade i gammeldags, tradisjonell countrymusikk.

Du er temmelig godt bevæpnet i filmen ...
Jeg har en god vits om en kanon … kanskje jeg skal dra den (latter). Da manuset ble skrevet, ville de finne et passende våpen for rollefiguren, så vi gikk gjennom flere typer. Da jeg la hånden rundt en Super Red Hawk Alaskan Ruger 454, var den perfekt. Den har også kallenavnet The Bear Killer – jeg antar at mange jegere tar den med seg på tokt. Når de virkelig sitter ille i det, bruker de denne. Den gjør voldsom skade og er ikke for småunger.

Hvordan er det å jobbe med George?
Vi møttes for en seks–sju år siden på et prosjekt jeg likte på den tiden, men jeg var opptatt med andre ting. George Tillman er en veldig omhyggelig, tydelig regissør som er veldig lidenskapelig. Slikt hører man ofte, men jeg elsker å jobbe med ham. Som skuespiller gjør du ditt eget forarbeid angående rollen, men han vil gi deg en hel masse interessante opplysninger om rollefigurer og bakgrunnshistorier. Og så er han veldig meddelsom. Det er mange regissører som av en eller annen grunn ikke liker å kommunisere med skuespillerne, men George er ikke slik i det hele tatt. Det som er interessant, er den allsidige filmografien hans. Han har gjort så mye forskjellig. Han har et stort hjerte, noe som er helt tydelig.  

Hva blir det neste?
Jeg holder meg nok her en stund. Jeg vil lage intense filmer.


I morgen kommer intervju med Maggie Grace
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse