Annonse

Filminfo og video

Faster

Kan du fortelle oss hvem du er?
Navnet på rollefiguren min er Marina, og jeg er separert fra Billy Bobs rollefigur ved navn Cop. Vi har en sønn sammen som heter Tommy, og jeg har et aldri så lite narkotikaproblem. Heroin. Det aller beste man kan ha ...

Vet vi hva rollefiguren din lever av?
Det er et par ting jeg ikke kan avsløre. For øyeblikket går jeg på skolen, tar meg av Tommy og har en deltidsjobb. Vi går egentlig ikke i detaljer om det. Men det er en liten bakgrunnshistorie om Marina som jeg ikke kan snakke om, angående forholdet hennes til noen av de andre rollefigurene.  

Hva slags forbindelse har du til Dwaynes Driver?
Jeg har ingen scener med Dwayne! Det var skikkelig skuffende. Nå mener jeg ikke å si at jeg ikke digger Billy Bob, det gjør jeg. Jeg har sett Dwayne mye under innspillingen, men jeg tror ikke vi har noen scener sammen. Jeg føler Dwayne og jeg ser ut som søsken, er du ikke enig? Det er noe med at vi begge er en etnisk blanding. Jeg håper vi får gjøre noe sammen der vi kan spille søsken.

Kan vi forvente at rollefiguren din står for den dramatiske delen av filmen? Har du noen actionscener?
Jeg fikk ikke gjøre noen av actiontingene. Det var faktisk bra, for jeg fikk lov til å spille stoffmisbruker – som er noe alle skuespillere vil, så klart ... Jeg fikk gjøre en del research. Før jeg gikk på audition, gikk jeg på nettet for å se ... siden jeg aldri har prøvd heroin. Jeg ville se hvordan kroppen forandrer seg, og det var nokså skremmende, selv om det er en euforisk tilstand. Rollefiguren min har mye skyldfølelse, og det er alt jeg kan si med tanke på hva hun har gjort i fortiden. Det handler mye om skam, skyldfølelse og sinne mot Cop, og nå er han også stoffmisbruker, så hun skammer seg over å ha brakt ham inn i den verdenen. Så ikke mye action, bare drama.

Hvilken del av skuespillerferdighetene dine måtte du jobbe mest med for å skape en slik annerledes rollefigur?
Jeg så hva folk går gjennom når de er høye. George hadde mye research å vise meg – som jeg alt var i ferd med å gå gjennom selv – om hvilken sinnstilstand folk er i når de har abstinenser, og hvordan de føler seg når de blir høye. Det var et paradoks i en av monologene mine – jeg sier noe om at himmelen og helvete ikke finnes, du skaper dem for deg selv. Det er en ganske poetisk scene. Alle skuespillere går gjennom ulike prosesser. Selv prøvde jeg å bruke min egen fortid for å prøve å finne ut hvordan det føles å være så håpløs at du får tilbakefall og tar stoff når sønnen din er i rommet ved siden av ... hvordan en slik sinnstilstand føles.

Så hun prøver å komme seg på rett kjøl i filmen?
Ja. Så kommer Billy tilbake som en svak mann, mens han pleide å være en robust, sterk type. I en replikk sier hun: “Hva skjedde med deg?”

Hvorfor det?
Jeg trakk ham ned. Jeg presset ham ikke til det, men hvis du er sammen med noen og har et romantisk forhold til noen med et slikt problem, og du har det vondt, kan du bli trukket inn i det. Marina er rusfri, men har et tilbakefall – det viser hvilken sinnstilstand hun er i: Hun gir blaffen. Hun har vært rusfri, men når han er tilbake i livet hennes, får hun tilbakefall.

Så det er mye drama der?
Ja, det var veldig gøy å få spille en slik rolle.

Hva er den største utfordringen for deg i filmen?
Jeg er fremdeles ny i skuespilleryrket, og dette bør være så naturlig som mulig. Noen ganger er ikke det så lett når du sitter og venter på opptaket. Jeg prøver å finne roen innvendig. Utfordringen var å virke ekte, jeg ville ikke bare late som om jeg var høy – det ville vært det verste. De som virkelig går på heroin ... jeg tror de ville visst det. Jeg vet ikke. Jeg håper de ikke gjør det! Det var et veldig mørkt øyeblikk, jeg kunne ikke snakke med noen, og jeg måtte gå og sitte i en krok. Jeg er ikke en av disse skuespillerne som kan være muntre og pratsomme det ene øyeblikket, for så å gå inn i heroin-scenen.

Var det andre konfliktskapende følelser?
Ja, i høy grad. Det er mye krangling med Cop om barnet vårt, fordi han ikke er en god far mens jeg må jobbe og gå på skolen, jeg er narkofri og er den eneste forelderen. Så det er mye sinne og smerte der. Jeg elsker Cop, men du kan ofte elske noen og vite at de ikke er bra for deg.

Hvordan er det å jobbe med Billy Bob?
Jeg elsker Billy! Han er bare Billy. Han fortalte meg så mange historier. Siden jeg bare har vært skuespiller i seks år, var det kjempegøy å stille ham spørsmål om Alle de vakre hestene, eller Sling Blade. Han er jo forfatter, regissør og skuespiller. Han var veldig snill mot meg, spesielt under heroinscenen. Han er snill og morsom, og bryr seg ikke om hva folk synes om ham.

Ga han deg noen råd?
Ja da! Vi snakket om hvordan scener fungerer. Han hjalp meg med å gjøre scenene autentiske, og måten narkotika ville påvirket oss på. Og så fortalte han morsomme historier fra filmer som Armageddon og gudene vet hvor mange andre filmer han har vært med i. Jeg husker han snakket om bransjen og hvordan du kan være mest mulig autentisk som skuespiller. Jeg jobbet bare med ham i to uker, kanskje ikke det engang, så jeg fikk ikke så mye tid med ham som han gjorde med Dwayne.

Kan du snakke om Georges tilnærming til denne filmen?
George er den mest pirkete av oss tre. Man ønsker å glede regissøren, men vil også ha sine egne ideer. George er veldig avslappet, men samtidig tar han det hele veldig alvorlig, noe jeg elsker. Han kom med en brosjyre om Marina. Han gjorde alle bakgrunnsundersøkelsene for meg. For meg sender det et signal om at han bryr seg like mye om rollefiguren min som jeg gjør. Han er fabelaktig.

Hva med den filmmessige tilnærmingen hans?
Han hadde ulike ideer for hver rollefigur. Med én rollefigur handler det om øynene, med en annen om spesifikke visuelle ting. Han ville snakke om Marinas subtekst ... hva som motiverer henne. Han lever seg slik inn i det.

Ville du skille deg ut som det dramatiske elementet i en stor actionfilm?
Jeg mener at alle rollefigurene har dybde, ikke bare disse små rollene. Jeg ville gjøre noe annerledes og spille inn en scene der jeg ikke måtte ha perfekt hår og holde en pistol. Det var fantastisk. Hun er en jente fra gata som vokste opp uten penger, fikk problemer med stoff og nå må være ansvarlig, samtidig som hun går på heroin. Og jeg har aldri vært stoffmisbruker, så det var fantastisk å kunne gå inn i den verdenen.

Hvilke valg gjorde du angående kostymene?
Vi kom fram til at hun bor i Bakersfield, California, og at hun ikke har noe særlig med penger. Bakgrunnshistorien min var at hun vokste opp med en mor på trygd, og at hun en tid var dypt involvert i en gjeng, men kom seg ut. Hun er sterk, men er alltid ett skritt unna fortidens feller. Så klærne tilhører en mor, men ikke dyre ting. Kanskje hun kjøper ting på Target. I studioet ville de at hun skulle være søt, men det er mer som om hun prøver å være stilfull uten å være det.

Har du noen stunt?
Jeg slår til Billy. Jeg er alltid litt skeptisk til det, for jeg knakk en gang nesen på en fyr ved et uhell da jeg jobbet med TV-serien Journeyman. Han spilte bare biroller, og det var en av mitt livs verste opplevelser. Så det å slå til noen i ansiktet gjør meg veldig nervøs. Jeg slo ham liksom på siden av halsen, for jeg ville for all del ikke få full kontakt! Det var min eneste action-greie – og så fikk vi skubbe litt på hverandre.  

Hva kommer publikum til å få ut av dette?
Jeg elsker Dwayne, så jeg håper de får se den stille intensiteten som jeg vet Dwayne kan formidle, og det er selvsagt han som selger filmen. Jeg håper de føler at den har tempo, men at hver gang den dveler ved en rollefigur, er vedkommende interessant. For meg er gode actionfilmer – selv Armageddon (som er annerledes) – fulle av action, men også fulle av varme. Jeg elsker Liv Tyler i Armageddon. Jeg tror denne er litt mindre konvensjonell. Jeg håper vi gir folk litt av alt.

Men den er ganske alvorlig?
Ja, den er veldig intens. Jeg synes Oliver er veldig morsom. Jeg tenker på rollefiguren hans som Christian Bale i American Psycho – han skaffer seg den beste kaffemaskinen, har en veltrent kropp og tar ansiktsbehandlinger, men er en drapsmann. Han får manikyr og pedikyr, men er livsfarlig – jeg håper folk ser humoren i det.

Hvordan holder du fokuset mellom opptakene?
Jeg hater den delen av filminnspillinger. Du kommer i snakk med en fra besetningen, og plutselig innser du at det er din tur. Jeg har lært meg at når jeg gjør alvorlige scener med mye dialog, må jeg være den som sitter for meg selv og holder meg i øyeblikket. Hvis det er en litt mer lettlivet scene, er jeg mer pratsom. Jeg må spare på energien.

Er det noe som har overrasket deg ved opplevelsen?
Nei, egentlig ikke. Billy Bob var langt mer normal enn jeg hadde forventet. Det føltes veldig normalt og naturlig. Jeg har mine problemer og fobier, og jeg liker å finne folk som har sine små eksentriske sider.  Jeg liker ikke svermer av ting, som insekter. Det får meg til å frike ut. Jeg ser en annen vei. Jeg tror mange har slike sider, de snakker bare ikke om dem.

Du er en av de få rollefigurene som har et navn, stemmer det?
Det er jeg faktisk irritert på. Det får meg til å føle meg mindre spesiell. Hva ville jeg ha vært? Hooker? Slutty junkie? Jeg vet ikke. Jeg har aldri skjønt hvorfor de ga meg et navn. Jentene har navn. Det er kjønnsdiskriminerende, er det ikke? Men det gir oss kanskje en identitet. Og skiller ut hovedpersonene som er på vei i én retning, mens vi er på sidelinjen, men gjør historien mer innviklet. Det handler om hevn. Og tilgivelse. Hvis du leser manuset, vil du skjønne at det er veldig filosofisk.


I morgen kommer det siste intervjuet i rekken, denne gang med Oliver Jackson
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse