Annonse
Mubi er et online filmbibliotek med godt utvalg i independent og klassiske filmer og ble startet i 2007, den gang kalt The Auteurs. Arthaus har pr i dag lagt ut over 50 filmer på Mubi. Bare forrige uke la de til Soul Kitchen, Sommerlunsj i Roma og Mary og Max for å nevne noen. Vi spurte filmkonsulent Øistein Refseth hvorfor Arthaus har valgt å gjøre sine filmer tilgjengelige nettopp på Mubi.

-Mubi passer til vår kvalitetsfilmprofil. Mubi ønsker å være en slags Spotify for kvalitetsfilm og skape en filmfestival på nettet året rundt. Det vil si at dette er et sted som henvender seg spesielt til filminteresserte og hjelper folk å oppdage nye, spennende filmer.

Meng deg med filmfiffen
Det finnes også et viktig sosialt moment ved Mubi. Gjennom forum kan man kommunisere med filminteresserteog utøvere fra hele verden.

-Det sosiale aspektet ved Mubi liker vi også - at man kommer i kontakt med andre filminteresserte over hele verden (Martin Scorsese er et av medlemmene) og kan dele meninger om filmer der. Dessuten gjør også Mubi en strålende innsats med dekning av de viktigste filmfestivalene og andre nyheter fra filmens verden på bloggen sin Notebook.

Arthaus satser stort på sin lansering av filmer på Mubi. Frem til 18 februar kan du se RubenÖstlunds geniale kortfilm  Hendelse ved bank gratis på Mubi. På en 12 minutter lang snutt blir du vitne til et bankran som følger Murphys lov; alt som kan gå galt, går galt.

Regissør Ruben Östlund valgte å lage en kortfilm om et bankran han selv var vitne til, noe som nok var en geinstrek. Han har et godt øye for detaljer og det er fascinerende å se på psykologien i situasjonen som oppstår. Hvem ser ranerne, hvem gjør noe og hvem løper faktisk bort? Samtidig er det et humoristisk innblikk i folks tafatthet og viser hvor blaserte vi mennesker kan være. Kortfilmen er godt satt sammen med få kamerabevegelser men samtidig så følger den hendelsene godt. Det er en naturlig flyt i filmen og karakterene i den virker for så vidt naturlige nok. Stilen er ren og bildet er ryddig. Filmen ble belønnet med Gullbjørn for beste kortfilm på Berlin Filmfestival 2010.

Mubiwhat?
For å få tilgang til filmene på Mubi må man registrere seg, noe som tar i underkant av et minutt. Det er selvsagt gratis så lenge man ikke velger å benytte seg av de betalende tjenestene. For hver film du ser betaler du rundt 30 kr, men det går også ann å betale abonnement på 99 kr hver mnd og ubegrenset titting. Så hvis du har tenkt å se mer enn 3 filmer i mnd, så lønner det seg med abonnement. Du kan bruke tjenesten hvor som helst og når som helst. Er du i besittelsen av Playstation 3 finnes det en egen app du kan laste ned på PS3 og se filmene på din TV istedenfor dataen. Arthaus har dessuten planer om å slippe noen flere gratis godbiter etter hvert ifølge Refseth.

-Vi kommer til å fortsette å tilby spesielle goder på Mubi ala "Hendelse ved bank". Det kan bli gratistilbud på spillefilmer i forbindelse med en ny film fra samme regissør, flere kortfilmer og vi kommer også til å vurdere spesielle førpremierer etterhvert.

Link til kortfilmen på Mubi
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse