Annonse

Filminfo og video

Ppp & Rkk

I en halvveis utdatert flerplans platebutikk et sted i Oslo finner vi Erlend og Stein Jo, som dyrker sin lidenskap for fengede riff og catchy tekster. De har et stort ønske om en gang å få en plass på den store popstjerne himmelen. Hver episode dedikeres til en egen musikksjanger og gjesteskuespillere som Fredrik Skavland, Jenny Skavland, Atle Antonsen og Nikolai Cleve Broch, for å nevne noen, er med på å løfte nivået enda et par hakk.

Hvorvidt den vanlige mann eller dama i gata kan vedkjenne seg å ha en musikkdrøm langt der inne, er vanskelig å si. Det man med sikkerhet kan hevde er at det er menneskelig å ha drømmer og et ønske om å kunne realisere disse drømmene. Påpp & Råkk er på mange måter med på å sette en standard for at du kan nå dine mål, bare du er dedikert nok og ikke gir opp.

Guttene bak suksesserien Slå På Ring følger opp i gamle fotspor, med tilbakelent og sympatisk humor. Latteren sitter løst så å si gjennom alle episodene og man sitter igjen med en følelse av at man bare vil ha mer. Noe som i tillegg bør nevnes om serien er at låtene de lager er så farlig fengende at de uten tvil hadde gjort seg på en eller annen popliste på 80- og 90-tallet. Noen av musikkinnslagene kunne faktisk ha vært aktuell i dagens musikkbilde. Det er utrolig hvordan de to bestevennene klarer å dra ut essensen av ulike sjangre og virkelig gjøre rettferdighet for dem.

Erlend og Stein Jo er store musikere og briljante leverandører av god underholdning. Dette er meningsfylt tidsfordriv for de som er glad i tidvis absurd humor, tidvis lett humor, men også fyldige poenger. Jeg håper på mer fra denne kanten og håper på at NRK tør å satse på Erlend og Stein Jo flere ganger i framtiden.Terningkast: 5
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse