Annonse

Filminfo og video

Resident Evil: Afterlife

Etter flere forsøk på å tilintetgjøre Umbrella Corporations har det ennå ikke lykkes for Alice (Milla Jovovich). Vi har fulgt henne i tre tidligere filmer, fra den første hvor T-viruset slapp løs og drepte alle, problemet var bare at de døde ikke forble døde. De ble zambier, og Alice selv fikk en dose med overmenneskelige krefter fra Umbrella Corporation.

Da vi sist tok farvel med Alice sendte hun av gårde et helikopter med overlevende til det de tror er en by i Alaska; Arcadia. Der skal det være fritt for smitte og for levende døde, det skal være medisiner og mat der. Når vi treffer Alice denne gangen forsøker hun på ny å destruere Umbrellas hovedkvarter, hvor det fortsatt gjøres forsøk på å få kontrollen over de levende døde slik at de kan benyttes i krigføring bl.annet. Dessverre går ikke alt som planlagt, og Alice befinner seg i en situasjon hun ikke helt hadde sett for seg. Hun setter selv av gårde mot Arcadia og treffer igjen Claire (Ali Larter) som er sterkt desorientert og trenger hjelp for å huske hva som er skjedd. De drar sammen fra Alaska for å lete etter flere overlevende og havner i et gammelt fengsel hvor det er en gruppe overlevende, bl.annet Claires bror Chris (Wentworth Miller).

Dette er fjerde film om de levende døde og Alice som forsøker å tilintetgjøre dem og redde verden fra det fatale forsøket til hennes tidligere arbeidsgiver. Dette er action fra begynnelse til slutt. Rå og brutale scener, forvridde monsterhunder av rasen Dobermann, og vi må ikke glemme pene mennesker. Her er eyecandy for både kvinner og menn. Selv som kvinne ser jeg jo at Milla Jovovich er en meget attraktiv kvinne, og det er vel hun som holder filmene oppe, hun passer rollen og jeg har vansker med å se for meg en annen som Alice. Hvor vidt skuespillerprestasjonene i denne filmen er så mye å rope hurra for kan diskuteres. Det er ikke store replikker, og uttrykkene til karakterene er vel ikke blant de mest avanserte heller. Men, vi får ta filmen som hva det er: Ren action laget for å underholde. Og det funker for meg.

Filmen bør sees på stort lerret eller stor skjerm. Og lyden, selv om jeg ikke er så glad i så alt for høy lyd, synes jeg man bør man ha på litt volum når man ser denne. Ha det mørkt i rommet også, sett deg tilbake og bli dratt inn i en hektisk kamp hvor de gode kjemper mot de onde, og de døde.

Av de fire filmene er nok dette sammen med den første min favoritt. Det er bedre, og mer, dialog i denne enn hva det har vært tidligere, og det blir ikke kjedelig selv om det ikke er skyting og dreping av døde og levende.

Dette er vel neppe filmen du ser sammen med dama på første date, med mindre du vet hun har likt de tidligere filmene. En annen ting man bør ha i minnet er at det kan være lurt å få med seg de tre tidligere utkommene filmene før man ser denne. Greit å ha hele storyen bak.

Filmene er basert på dataspillene Resident Evil, som i starten ble kalt for Biohazard men ble endret da de anså Resident Evil som et mer salgbart navn. Spillet er basert på et annet spill, Sweet Home som igjen er basert på den Japanske skrekkfilmen Suiito houmu. Så her tager man ideer fra hverandre og putter dem sammen til det man selv ønsker. Da filmene skulle lages var det meningen at George A Romero, kjent for sine Dead-filmer, skulle regissere dem. Men, han ble byttet ut med Paul W.S Anderson da Romeros historie ble for ulikt spillhistoriene og for fremmed for nykommere. Den første filmen ble ikke så godt tatt i mot av spillfansen, men bra nok til at den fikk tre oppfølgere, og mans kal ikke se bort fra at det kommer enda en. Men pr i dag regnes filmene og spillene som to separate ting.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse