Annonse

Filminfo og video

Salt

Evelyn Salt jobber som CIA-agent og er en av deres mest trofaste ansatte. Men alt dette blir snudd på hodet da en avhoppet russisk spion navngir henne som dobbeltagent. Salt går fra å jakte til å bli jaktet på, og hun må gjøre alt for å renvaske seg. Men er alt slik som det først syntes?

Da jeg åpnet pakken og satte bluray-disken i spilleren kom jeg inn i en stilistisk og kul åpningsskjerm. Jeg trykket som jeg vanligvis gjør på play, og ble overrasket over det neste steget som kom. For på disken har produsentene lagt ikke bare en, eller to, men tre forskjellige varianter av filmen. Vi får valget mellom kinoversjonen av filmen, utvidet versjon og directors cut. Dessverre hadde jeg kun mulighet til å se en av filmene, og valgte derfor å se kinoversjonen.

Og dette er en film hvor Angelina Jolie passer rett inn. Hun har i det siste gått til å bli litt av en actionstjerne, hvor det hele begynte med portretteringen av Lara Croft, for å følge på med den underholdende Mr. and Mrs. Smith og ikke minst i den kule Wanted. I Salt får hun igjen bevise at hun har det som trengs for å spille troverdig heltinne, men spørsmålet man sitter med under hele filmen er om hun virkelig er ond eller ikke.

For manusforfatter Kurt Wimmer har lagt inn noen tvister både her og der i filmen, noe som får publikum til å sitte og gjette mye av tiden. Noe er kanskje litt opplagt til tider, men jeg skal innrømme jeg ble tatt veldig på sengen av klimakset i filmen, og det er slik jeg virkelig setter pris på. Regissør Philip Noyce syntes jeg gjør en god jobb med manuset han har fått med seg, og klarer å holde spenningen gjennom hele filmen.

Skal man trekke frem det negative i filmen må det være alle krumspringene som Salt foretar seg, og kommer fra med livet i behold. Hun hopper fra motorvei til motorvei og hopper ned 4-5 meter og lander på lastebiler i fart, uten å ta så mye skade av det. Hun løper gjennom kuleregn uten å bli truffet, og har visstnok ikke noe problemer i det hele tatt med å snike seg inn i et av verdens mest beskyttede hus, nemlig Det Hvite Hus i Washington.

Bilde
Bildet denne filmen leverer er helt ok, men det forsøker aldri å gi oss noe spesiell opplevelse. Fargene er ofte ganske platte og kjedelige, men overføringen er heldigvis ganske feilfri, med veldig lite støy. Man kunne kanskje ønske seg at filmen gir litt mer på bildet, spesielt siden det er en såpass ny film, men man må ta til takke med det man får.

Lyd
Salt er en film som burde kreve mye av høyttalerne dine, og her blir heldigvis inntrykket rettet opp fra bildedelen. Med 5.1 DTS-HD Master Audio får alle fem kanalene jobbe hardt når actiondelen virkelig tar av etter hvert. Dialogene er også klar og tydelig gjennom hele filmen.

Konklusjon
Som tidligere nevnt ble jeg positivt ”overrasket” over denne filmen. Jeg hadde ingen forventninger til den, verken gode eller dårlige, men følte at sluttresultatet jeg satt og så på var en film som både er underholdende og god.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse