Annonse

Filminfo og video

Limbo

Sonia har bestemt seg for å reise sammen med barna til mannen Jo som er ustasjoner i Oljebransjen i Trinidad. Hjemme i Norge trengte hun ikke bekymre seg for så mye annet enn om moren tisset på seg i rullestolen. I Trinidad møter hun er hverdag som oljehustru, og den er langt fra slik som hjemme i Norge. I en samtale på et toalett forstår Sonia at Jo har vært utro mens hun fremdeles bodde i Norge. Samtidig opplever barna problemer med å tilpasse seg til en ny hverdag på en skole hvor det er greit å straffe barna for dårlig oppførsel. Huset er fullt av tjenere som aldri tar seg ferie og gjerne vil gjøre alt i huset, noe Sonia ikke alltid er like fornøyd med.

Maria Sødahl gjør en solid debut med både manus og regi på denne filmen. Historien i seg selv er tradisjonell men i en spennende setting. Det er satt sammen en fascinerende gjeng på rollelista, deriblant Bryan Brown fra Coctail som spiller Daniel. Svenske Lena Endre spiller hans kone Charlotte som ser på det å holde en perfekt fasade som sin viktigste jobb. I rollen som Sonia finner vi Line Verndal som virkelig har markert seg på den norske stjernehimmelen etter hun ble ferdig utdannet ved Statens Teaterhøyskole i 1995. Hun har en naturlig tilstedeværelse og utstråling som gjør seg godt på lerretet, spesielt i denne typen roller. I rollen som Jo finner vi Henrik Rafaelsen som gjør en helt grei figur.

Tja, hva skal man si, filmen er helt grei. Det er fascinerende å se kulturforskjellene i praksis, fra en tid hvor Trinidad var et land langt vekke og man hadde rikstelefoner istedenfor IP telefoni. En tid når Norge var en liten og trygg del av verden og alle nordmenn var født med ski på bena. Skuespillerprestasjonene er helt ok, spesielt barna er utrolig flinke. Tema var nok ikke for meg det mest fengende, men jeg skjønner at mange kan finne det spennende.

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse