Annonse

Filminfo og video

Purpurfargen

Regissert av Steven Spielberg, som nå er kjent for store dramafilmer, men som den gang fortsatt var kjent for action og fantasy. Steven Spielberg var faktisk nettopp ferdig med Indiana Jones og De fordømtes tempel og ville prøve noe nytt.

Noe nytt ble det definitivt. The Color Purple er en veldig sterk film som jeg tror vil gripe tak i hjerterota til de aller fleste. Men så er jo alt lagt opp til det også. Både musikken og den hjerteskjærende, rørende og til slutt, oppløftende historien, er drømmemateriale for den som vil lage et storslagent, sterkt drama.

Whoopi Goldberg gjør en enestående debut i  The Color Purple. Hun spiller Celie Harris, en svart kvinne som må tåle grusomme overgrep fra veldig ung alder. Etter gjentatte overgrep, har hun allerede som 14-åring fått to barn med sin egen far.  Han tar barna fra henne etter de er født og tvinger Celie til å gifte seg med rikmannen Albert Johnson.

Han er om mulig enda slemmere med henne. Han behandler henne som sin slave og slår og misbruker henne hele tiden. Men med hjelp fra sin yngre søster Nettie, jazz-sangerinnen Shug Avery og den bestemte Sofia (Oprah Winfrey), skjønner hun til slutt at hun ikke er alene, og at hun kan komme seg vekk fra alle menn som har misbrukt henne alle disse årene.

Bilde
Imponerende bildekvalitet for en så gammel film. Både nærbilder, natur og spesielt ansikter gjengis tidvis sylskarpt. Ikke gjennom hele filmen, men absolutt imponerende alderen tatt i betraktning.

Lyd
Også lyden har fått en kjempeoppgradering. Til tross for at dette for det meste er en dialogdrevet film, får alle høyttalerne jobbe litt. Ikke minst med Quincy Jones’ filmspor. All dialog fås frem klart og tydelig.

Ekstra
-Conversations with Ancestors: The Color Purple from book to screen
-A collaboration of spirits: Casting and acting The Color Purple
-Cultivating a classic: The making of The Color Purple
-The Color Purple: The Musical
-Still Galleries
-Trailers

En grei samling ekstramateriale her. Dessverre, med unntak av et bildegalleri er alt i SD.

Konklusjon
En sterk og vakker film som har fått en blu ray utgivelse å være stolt av! Anbefales!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse