Annonse

Filminfo og video

Fantasia

Fantasia er den tredje Disneyklassikeren. Den kom for første gang ut i 1940, og nå er den endelig kommet på BluRay, digital restaurert i high definition.

For de som ikke kjenner til Fantasia, er det en film som er sammensatt av åtte små tegnefilmer, akkompagnert av åtte klassiske musikkstykker. Hver snutt blir introdusert live, og det forbereder oss på hva som er å komme. Ikke alle de klassiske stykkene er like fine, og ikke alle tegnefilmene er det heller. Men alt i alt er det veldig fint å se på.

Fantasia er en skikkelig stemningsfilm, og man blir glad av musikken. Det er nok ingen film man ser på for handlingens skyld, for det skjer egentlig ingenting, men det er veldig fint alt sammen. Den er litt i overkant lang, synes godt den kunne vært litt kortere enn to timer, men det er fortsatt en veldig flott film. Det er ikke å komme ifra at Walt Disney var et geni, musikken og tegnefilmene passer utrolig godt sammen, og det er utrolig fascinerende og vakkert å se på. Litt langdrygt til tider, men det kommer man seg over.

Bilde
Bildet er fantastisk restaurert, og er merkbart bedre enn hva jeg husker den fra VHS. Det er morsomt å se på når bildene er skarpe og tydelige, og fargene er flotte og ikke lenger blasse. Det er virkelig ingenting å klage på når det kommer til bildet.

Lyd
Det er det heller ikke på lyden.  Lyden er kraftig og sterk, og et godt lydanlegg gjør virkelig susen på denne filmen. Musikken er jo mesteparten av filmen, men når det da er så god lyd, blir det veldig gøy å se på.

Konklusjon
Hele Fantasia går egentlig ut på at alt skal være vakkert å se på, og musikken skal være nydelig å høre på. Og det får den helt fantastisk godt til! Filmen er så visuelt fin, bildene er skarpe og fargene klare. Den har absolutt forbedra seg fra den gangen jeg så den på VHS. Det samme gjelder lyden, musikken er fantastisk og er av super kvalitet. Jeg anbefaler alle å se denne filmen, om enn bare for å få med seg musikken og se de fine bildene.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse