Annonse

Filminfo og video

The House of the Devil

Collegestudenten Samantha er som de fleste andre studenter; blakk og stadig på jakt etter nytt sted å bo. Med romvenninnen fra helvete ønsker hun sin egen leilighet, og gjør alt hun kan for å spare til dette. Hun øyner en mulighet for noen kroner da hun ringer på en lapp hvor det kryptisk står baby$itter wanted. Etter mye om og men får hun kontakt med han som har satt opp lappen. Han trenger barnevakt samme kvelden. Samantha sier ja og får en venninne til å kjøre seg dit. Kommer hun noen sinne til å sitte barnevakt igjen?

Det sies at dette er en hyllest til skrekk-klassikerne The Omen og Rosemary’s baby og man kan se hvorfor. Det hele begynner med en henvisning til fakta om sataniske kulter hvorpå man så kommer med påstanden om at dette er en film basert på faktiske hendelser. Det finnes dog ingen referanser noe sted til hvilke hendelser det dreier seg om. Dette her er et typisk fenomen for 80-tallet som sitter igjen også i dag. Filmen er skutt med 16 med mer film for å gi rette looken som er typisk for 80-tallet.

Historien og oppbygningen av den er også typisk for de gode gamle skrekkfilmene fra 80-tallet. Det er introduksjon av karakterer og oppbygging av ubehagelig stemning gjennom små drypp av ubehagelige hendelser. Det skjer ikke stort før mot slutten av filmen, men du blir sittende å lure på hva som faktisk skjer, hvem som faktisk bor i det huset og hva som kommer til å skje etter hvert som natten skrider frem. Skrekken er subtil men allikevel til stede. Skuespillerprestasjonene er så som så, akkurat som de var på 80-tallet.

Spørsmålet er vel om 80-tallets skrekkfilmer kan være like gjeldende i dag, eller stiller publikum større krav til skrekken? Er det nok med psykologisk skrekk som lar deg sitte å lure eller må det være blod og gørr for at publikum skal like det? Det skal da også legges til at undertegnede sovnet og måtte se siste halvdel av filmen på nytt, så veldig spennende kan det ikke ha vært. Visuelt sett er dette en relativt lite spennende skrekkfilm, men den duger absolutt som en hyllest til en svunnen tid på skrekkfilmfronten.

Karakter: 3 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse