Annonse

Filminfo og video

Stay Cool

Stay Cool

Karakter

3 
Jepp, enda en film om nerden som vant halve kongerike og så returnerte til hjembyen for å kapre hun som slapp unna. Henry var skolens største nerd og har nå blitt en berømt forfatter. Han blir invitert til å holde en tale ved årets skoleavslutning på sin gamle High School. Han øyner muligheten til litt revansj mot de som en gang ga han helvete, samtidig som han håper på å kunne karre seg til en sjanse hos ungdomstidens store forelskelse Scarlet. Samtidig får han muligheten til å treffe sine venner fra den gang, og de har alle utviklet seg i litt forskjellige retninger.

Den som har hatt castingen til denne filmen må ha vandret ved boardwalken langs Venice Beach og nytt godt av marihuanastanken som dekker området. Det er den villeste castingen jeg har sett på lenge tror jeg, men det er også noe av det som gjør filmen seerverdig. Hovedrollen spilles av en relativt ukjent kar som også har skrevet manuset; Mark Polish. Hans tvillingbror Michael Polish har regissert filmen og det er tydelig de jobber godt sammen. Som Scarlet finner vi Winona Ryder som på 90-tallet bemerket seg som en av tenåringsfavorittene med filmer som Edward saksehånd, Little Women og Reality Bites. Chevy Chase spiller skolens rektor og er relativt morsom selv om han ikke er en av mine store favoritter. Hilary Duff spiller skolejenta som faller for den gamle nerden. Lista er også full av gode navn so Jon Cryer, Marc Blucas og Frances Conroy for å nevne noen.

Men så kommer de to herligste figurene av alle i filmen. Sean Astin spiller rollen som Big Girl og han gjør det helt mesterlig. Denne karakteren minner også til tider om Pauly Shore sin karakter i en av Sean Astins første filmer; California man. Fargesprakende og overvektig surferdude med bleika hår og en forkjærlighet for hår og sminke. Ved sin side har han Wino, som overraskende nok spilles av maskuliniteten selv, Josh Holloway. Hvordan han har klart å bli plassert i den rollen skjønner jeg ikke, men det er noe litt småkomisk over han som løper rundt i stramme bukser med hestehale og feminine fakter.

Dette er noe av det merkeligste jeg har sett på en stund, men ganske underholdende faktisk. De fleste av oss som en eller annen gang har kjent på følelsen av å være et utskudd vil sette pris på denne filmens revansjperspektiv. Det er ikke en ny historie men som de sier, hvorfor fikse det hvis det funker? Det er mange som har kjent på følelsene som man ser igjen i disse filmene, og så lenge denne formen for stereotyper verserer og gjør sitt for å ødelegge ungdommen, vil slike filmer alltid ha et marked.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse