Annonse

Filminfo og video

James and the Giant Peach

Filmen handler om unge James som lever et perfekt liv med foreldrene sine. Men så dør de, og han blir boende hos sine to onde tanter, som tvinger ham til å jobbe fra morgen til kveld. De er ufyselige mot ham, og behandler ham elendig. Men han bærer et ønske, og det er å dra til New York.

En dag møter James på en mann som gir ham en pose med tusen magiske krokodilletunger, som gjør at ønskene hans vil gå i oppfyllelse, og han vil aldri være miserabel igjen. Men James mister posen med krokodilletunger ved røttene til et tre, og de forsvinner – det eneste som viser til at de noen gang var der, er en fersken som begynner å vokse på treet, som blir større og større. Tantene gjør den til en attraksjon, og en kveld James er ute og plukker søppel tar han en bit av den, uvitende om at en krokodilletunge hopper inn i ferskenbiten. Og forunderlige ting skjer…

James and the Giant Peach er en kjempesøt film som handler om familie, vennskap og kjærlighet. Den har søte sanger som gir filmen en lett følelse. For selv om filmen er lettere ”skummel” til tider, veit man hele tida at det kommer til å gå fint. Det er noe av magien i filmen. Også karakteren Jack Skellington gjør en minimal opptreden, fra Nightmare Before Christmas som kom tre år før James and the Giant Peach… bare denne gangen i annet kostyme.

Filmen har flinke skuespillere, og spesielt Paul Terry som spiller James er søt. Også de som har stemmene er gode, og passer godt til karakterene. Man kan se at det er Tim Burton som har lagd filmen, den er i typisk Tim Burton-stil. Det var godt å se en god gammel Burton-film igjen, både filminga og animasjonene lyser av ham. Det er noe spesielt ved teknikken hans som ingen andre klarer å få til. Kun han klarer å ta et så latterlig konsept og gjøre det til en kjempebra film. Humoren også er helt fantastisk, og passer til voksne som til barn.

Det er en slags magi over filmen som finnes få andre steder. Den har flotte detaljer og småsprell som gjør det hele til en genial opplevelse. Alt i alt er dette en helt fantastisk nydelig film. Den er søt og morsom, og skikkelig feelgood. Dersom du liker Tim Burtons andre filmer, vil jeg anbefale deg å se denne. Den er virkelig helt fabelaktig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse