Annonse

Filminfo og video

Fantasia 2000

Fantasia 2000 er den 38. Disneyklassikeren og er en etterfølger av den tredje klassikeren Fantasia. Akkurat slik som med forgjengeren visualiserer Fantasia 2000 klassisk musikk ved hjelp av flotte tegninger. Den inneholder åtte forskjellige klassiske stykker med tilegnede kortfilmer. Noen av stykkene er til kun for musikkens skyld, mens andre forteller en historie.

Til tross for det samme oppsettet ser man godt forskjell på Fantasia og Fantasia 2000. Fantasia 2000 er mye mer moderne, man ser det både i tegningene og hva slags kortfilmer det er. Noen er også animerte, og man finner igjen Disneykarakterer man ikke så i Fantasia. Personlig mener jeg at dette gjør filmen sterkere enn hva forgjengeren var, kortfilmene er mer interessante og man har mer lyst til å følge med på det som skjer – det virker mindre som at man har fått i seg LSD, og mer som at man følger en historie.
    
Hvis man ser Fantasia 2000 flere ganger vil man fortsette å oppdage nye ting blant det gamle og kjente. Dette gjør at det alltid vil være en opplevelse å se filmen. I tillegg er det særdeles fint satt opp, kortfilmene er fine og de klassiske stykkene er kjempeflott spilt. Sammen går musikken og filmene som hånd i hanske, filmene passer veldig godt til musikken.

Likevel er filmen litt langdryg til tider, ettersom den ofte ikke har noen spesiell handling eller hendelsesforløp. Filmen er som forventa veldig oppstykket. Den er flott å se på, og flott å høre på, for all del – men det kan bli litt kjedelig i lengden. Dette er altså en film man ser for opplevelsens skyld, for det fine visuelle og den flotte musikken.

Bilde
Jeg så dessverre ikke Fantasia 2000 på optimale forhold, men jeg blei fortsatt overraska over hvor fint det var å se på. Jeg er sikker på at dersom jeg hadde sett den på en bedre skjerm ville det ikke vært noe å klage på. Da jeg så den var fargene uheldigvis litt blasse og grå til tider, men ellers var det skarpe og vakre bilder og tegninger.

Lyd
Når det kommer til lyden vil jeg peke på det samme som ved bildet, jeg veit at filmen kan mye bedre enn hva jeg fikk utnytta den for. Men det er ikke å komme ifra at musikken er vakker. Jeg vil likevel anbefale folk å se Fantasia 2000 med godt lydanlegg, ettersom musikken tross alt er hovedpoenget med å se filmen.

Konklusjon
Alt i alt er Fantasia 2000 er flott film med fine bilder og lyd, og den er en fin opplevelse. Likevel kan den være litt kjedelig og er ikke den filmen jeg ville satt på dersom jeg hadde kjeda meg – men den er fin for det den er, og jeg hadde nok ikke hatt noe imot å sette den på og ha den på i bakgrunn mens jeg hadde holdt på med noe annet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse