Annonse
«En moderne familie» handler om nettopp moderne familier som lever livet sitt i California. Den første er Dunphy-familien, som består av Phil og Claire sammen med deres tre barn Haley, Alex og Luke. Den andre er Claires homofile bror Mitchell, hans partner Cameron og deres nylig adopterte barn Lily, mens den siste er Mitchell og Claires far Jay, og hans nye colombianske kone Gloria og hennes sønn Manny. Vi følger de forskjellige familiene i hverdagslivet deres, gjennom alt fra bursdager og utflukter, til sykehusbesøk. Serien tar opp en mengde tema forbundet med det å leve i en moderne familie, som fordommer, forholdet mellom stefar og stesønn, det å holde et ekteskap sammen når man har barn, og balansen mellom jobb og privatliv.

Serien er laget i en såkalt «mockumentary»-stil hvor man følger de tre familiene med kameraer, og har «intervjuer» med de forskjellige personene mellom scenene. Stilen fungerer godt i en slike type komiserie, og er et ypperlig redskap i en serie om familieliv. Til tider kan det imidlertid bli slik at skuespillerne og skaperne utnytter denne form for filming for lite. Til tross for at det skal være en «fake» dokumentar bikker det av og til over i vanlig sitcom-format, og den originale tanken bak blir ikke like tydelig. Serien er allikevel godt skrevet og med mange morsomme punchlines. Man får allerede i piloten en av de morsomste scenene i hele serien da Cameron og Mitchell skal presentere den nye datteren sin. Serien er også litt mer vågal, på hugget og ærlig på en del områder, som for eksempel homofili, enn det andre amerikanske komiserier har vært. Til tross for at serien ved første øyekast kan likne på en hvilken som helst annen tv-serie, skjønner man fort at den allikevel har et originalt perspektiv på de fleste temaene.

Ed O`Neil, som er den mest kjente skuespilleren som er med i serien, er som skapt for en slik rolle som han spiller i «En moderne familie». Som familieoverhodet Jay er han passelig bedrevitende, arrogant, bastant og brautende, men også med en gode dose varme, omtenksomhet og kjærlighet. Ty Burrell , som spiller Phil Dunphy, er den andre som utmerker seg i serien.  Han setter troverdighet bak Phils mange ganger høyst tvilsomme påstander og utsagn, og har utvilsomt en teft for komisk timing når han skal prøve å være en kul far (noe han forøvrig feiler miserabelt i). I tillegg blander han inn en sårbarhet som gjør at man, tross hans mange idiotiske handlinger, får stor sympati for ham. Cameron, som er en hysterisk karakter, gjøres passelig skrullete og veldig homofil av Eric Stonestreet. Også Rico Rodriguez, som Glorias sønn Manny, må nevnes her. Manny er en veslevoksen 11-åring, og det kreves forståelse for den typer dobbeltroller før man kan spiller dem. Rodriguez har skjønt dette, og er fryktelig sjarmerende i sitt skuespill.

En moderne familie var en overraskende god komiserie, og overgikk mine forventinger. Det er ikke alltid amerikanske komiserier med episoder på 20-30 min er fantastisk laget, men denne har både humor og sjarme. Den inneholder likevel en del floskler og en del scener der det er så tydelig at man prøver å være morsomt, at det ikke blir nettopp det. Den mangler rett og slett en god porsjon dybde for å nå opp på de aller høyeste karakterene. Men sesong 1 av «En moderne familie» lover godt. Ved å se promovideoen tenker man automatisk at serien ser forutsigbar og en smule kjedelig ut, men som Cameron hyler ut en del ganger i løper av de 24 episodene: «Surprise!»

Karakter: 4 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse