Annonse

Filminfo og video

Legenden om Vaktuglene

Søren er en ung drømmende ugle som lar seg fascinere av farens fortellinger om The Guardians (Vaktuglene) i Ga’Hoole. De bevingede mystiske krigerne som hadde utkjempet et stort slag for å redde uglene fra The Pure Ones (De Eneste). Broren hans Kludd, er en skeptiker og Sørens rake motsetning. En dag blir de birdnappet av en mystisk hærfører som vil ha de som slaver og soldater. Og da begynner eventyret …
Jeg var veldig spent på denne filmen da den er regissert av Zack Snyder, mannen bak bl.annet Dawn of the dead, Watchmen og 300. Fra blod til barneeventyr. Hvordan skal det gå? Så det var med en viss kribling i magen jeg satte meg ned for å se filmen, denne gangen alene og på original språket siden guttungen ikke var hjemme. Resultatet var en fascinerende reise inn i et vakkert og spennende eventyr. Her var det ikke mye blod (skulle bare mangle, det er jo barnefilm, dog ikke for de aller minste, den kan til tider være skummel for dem), men det var en del fjær.

Selve historien er klassisk i form av det gode mot det onde, men man har vel ikke sett den med ugler, så i så måte var det jo nytt. Og filmer om godt mot ondt blir man vel aldri lei, og det lærer gjerne barna viktigheten av å være grei og snill, selv om man har masse eventyrlyst i seg. Man kjenner også igjen enkelte ting fra bl.annet Løvenes Konge, så Snyder har gått noe utenfor bøkene Vokterne av Ga’Hoole, skrevet av Kathryn Lasky. Men selv om jeg ikke har lest bøkene tror jeg ikke det gjør noe. En regissør må ta seg enkelte friheter, også når det kommer til “kopiering” av gode gamle klassikere, for barn er gjerne et kresent publikum (for ikke å snakke om oss foreldre).

Jeg lot meg rive med av dette flotte eventyret. De 90 minuttene filmen varte gikk fort. Animasjonen var fantastisk og vakker. Landskapet er suverent og dyrene gjør det hele enda mer overbevisende. Uglene er majestetiske og detaljrike. Jeg tok meg i å angre på at jeg ikke så denne filmen i 3D versjon på kino, for det må ha vært en fantastisk opplevelse. En vakker, visuell og spennende film som anbefales, og den fungerer like bra på norsk som på engelsk.

Guttungen (8 år gammel med stor filminteresse) syntes også filmen var bra. Han heiet på Søren og buet på Kludd. Han syntes noen ganger det var litt skummelt, men utrolig spennende. Moralen i filmen tok han fort, og sa som vanlig når vi ser filmer om de snille mot de ikke fullt så snille, at de snille vinner alltid.

Filmen får en sterk 5’er av meg. Blu-Ray versjonen inneholder i tillegg DVD-utgave og Digital Kopi .
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse