Annonse

Filminfo og video

Enyo - En ny retning

Enyo er en 12 år gammel aglulo-gutt som er adoptert av nomadestammen Doodjierne. Hans drøm er å bli en dyktig jeger, men skjebnen har bestemt det annerledes: Han må bli sjaman og finne veien til den legendariske skjulte dalen.

Da vi første gang treffer Enyo er han og stammen hans på vei for å finne nye jaktmarker i behøv for mat og vann. Under jakt og lek treffer Enyo på Werlogen som reddet han fra Quag Naga da han var ganske liten. Quag Naga er nemlig på jakt etter amuletten som Enyo har rundt halsen. Da Enyo begynner å se og høre ting de andre ikke gjør, finner Shamani (Doodjiernes sjaman) ut at Enyo er noe helt for seg selv og at amuletten han bærer rundt halsen kanskje er veien til Den Skjulte dalen.

Enyo og stammens ferd mot Den skjulte dalen er fylt av farer, både synlige og skjulte. Han må kjempe mot Udyret som hjalp Quag Naga å utrydde aglulo-stammen. Han får også et glimt av sin far for lenge lenge siden, før han selv var født. Han må gjennom hele stammen løse gåter og hjelpe seg og de andre ut av ulike farer.

Guttungen slukte disse fem episodene og var klar for de 4 neste med én gang. Han kikket på klokken og konstaterte at vi helt klart hadde tid til halvannen time til med Enyo. Han synes dette er spennende og interessant, og later som at Star Wars-figurene er Enyo og stammen. Med mammas hårbøyle på hodet ble han også den perfekte Enyo. Så dette falt helt klart i smak, og med sine 8 år er han i målgruppen.

Selv synes jeg vel det er sånn passelig spennende, men jeg må jo følge med. Lurer på hva som skjer, og jeg har alltid vært fascinert av mystikk og magi, så en film med ånder og skjulte evner, sjamaner og merksnodige skapninger, jo da, det funker for meg og.

Som seg hør og bør en serie for barn så inneholder denne også kampen det gode mot det onde. I tillegg til en rekke lærdommer som barn bare har godt av å få med seg. Skille mellom rett og galt, litt om sjalusi og misunnelse og slike ting.

Dette er vel kanskje en litt gutte-serie, og sønnen min gleder seg til å se på den sammen med overnattingsgjester til helgen. Det kan være enkelte sekvenser som kan virke skremmende for målgruppen, så greit om en voksen ser den sammen med dem.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse