Annonse

Filminfo og video

Enyo - En Usynlig Fiende

Enyo er en 12 år gammel aglulo-gutt som er adoptert av nomadestammen Doodjierne. Hans drøm er å bli en dyktig jeger, men skjebnen har bestemt det annerledes: Han må bli sjaman og finne veien til den legendariske skjulte dalen.

Da Enyos amulett blir stjålet av det slangelignende vesenet reptullus, tror Hunga at han kan få den tilbake ved å drepe skapningen. Enyo har sin egen mening og tar med seg Ito og Agaya inn i slangetunellen for å se om de klarer få den tilbake på en annen måte. Også denne gangen er Quag Naga på jakt etter Enyo og hans amulett.

I del 7, som heter En usynelig fiende, er Ito lei av at han ikke får bli med de eldre jegerne og jakte. Hunga mener det er noe Ito mangler for å bli en god jeger, så Ito finner ut at Enyos amulett vil hjelpe han til å finne disse skjulte kreftene. Men noe skjer, og Ito forandrer seg, og en usynelig fiende dukker opp og setter Hungas liv i fare. Han opplever at han har onde sider. Denne episoden måtte jeg ta med, for poden syntes dette var den mest spennende episoden før vi satte i gang med de tre siste.

Jeg må innrømme, at jo mer man ser av denne serien, jo mer lurer man på hvordan det vil gå. Finner de den skjulte dalen? Klarer de å bekjempe Quag Nagas ondskap og slue planer? Og det er ganske interessant å se de skapninger og vesen som dukker opp. F. eks så er ikke broene stammen må over ikke broer, men steinaktige vesener fra en svunnet tid. Og spennende er det når vi treffer på vindånden som Enyo påkaller for å vise dem veien.

Episode 6-9 er like sebare og kanskje litt mer spennende enn de fem første i denne serien. Frem til vi har sett de tre siste episodene er dette helt klart guttungens favoritt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse