Annonse

Filminfo og video

Enyo - Svevende yer

Enyo er en 12 år gammel aglulo-gutt som er adoptert av nomadestammen Doodjierne. Hans drøm er å bli en dyktig jeger, men skjebnen har bestemt det annerledes: Han må bli sjaman og finne veien til den legendariske skjulte dalen.

På vei mot den Skjulte dalen kommer Enyo og stammen nærmere og nærmere et gammelt skipsvrak og Enyo merker at amuletten hans blir tyngre og tyngre rundt halsen på han. Det viser seg at inne i skipet finner de en gammel eneboer som er aglulo, akkurat som Enyo er.

Stammen sliter også med sult og begynner å bli desperate etter noe å spise. Shamani har problemer med å velge hvem vei de skal gå, så Enyo tar et valg. Hunga blir med han i jakten på noe å spise for seg selv og stammen.

Ved verdens ende står Doodjierne foran et vanskelig valg. Skal de begi seg ut på de svevende øyene for å komme seg videre eller skal de se seg om etter en annen vei? Og hvor langt er Enyo villig til å gå for å redde Pako når farene truer?

Når et sumpvesen angriper tror Enyo at kreftene hans er sterkere enn hva de er, så hans dumdristighet fører til at han mister hukommelsen og Quag Naga lurer han ved å si han er hans far. Og vi satt begge to og var spente på hvordan dette ville enda. For hey, vi var jo på siste episode jo!

Konklusjonen er klar etter å ha sett alle 13 episodene: En spennende serie, ikke bare for målgruppen men også for foreldrene. Serien skal testes på podens fetter til helgen, han er 11 år. Det kan være noen skumle scener, så det er lurt at en voksen ser på sammen med de små.

Vi er ikke helt enige, poden og jeg, om hvem episode som var mest spennende og hvem som var best. Selv likte jeg Skjulte minner best, mens poden helt klart syntes Svevende øyer var den beste.

Grafikken og animasjonen i serien er ganske enkel. Serien er spennende og har en god dose med moral, kampen mellom godt og vondt samt det å bli kjent med seg selv, vite hva man kan og innrømme sine feil. Alt i alt en grei serie.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse