Annonse

Filminfo og video

Storbynatt

Bård og Harald har hatt suksess nesten uansett hva de har funnet på. Gjennom mange år og fem tv-programmer har de bygget seg opp en kultstatus og en trofast fanskare som mange andre komikere bare kan drømme om. I «Storbynatt» er de igjen tilbake i den type talkshowformat som ble brukt i «Åpen Post». Vi blir presentert for nye (og noen gamle) sketsjer, skjult kamera, harselering med lokalaviser, gjester og husbandet «Svidd gummi.» Nye og gamle ideer blir blandet sammen i en hysterisk morsom miks.

I første episode av «Storbynatt» blir Eia og Tufte-Johansen presentert slik: «Her kommer fremtiden!» Om dette utsagnet stemmer er usikkert, men de er definitivt relevante for nåtiden. Skjult kamera-seansen hvor kjente norske feminister lures, og bokstavelig talt avdekkes ved å påkles av en arabisk tv-kanal, er både morsom, viktig og flau på en gang. Som feminist satt jeg med puta foran ansiktet under hele episoden. «Storbynatt» har også klart å engasjere på flere måter. For eksempel stilte flere hundre mennesker opp på en demonstrasjon arrangert av Bård og Harald for den ikke-eksisterende sykdomsgruppen «kvinner som sliter med uønsket atferd ved egen omsorg», som også hadde en tilhørende lattervekkende og diffus holdningskampanje.

Harald Eia er en av Norges morsomste menn, og dette beviser han gang på gang i «Storbynatt.» Oslolosen er en velutviklet og hysterisk morsom karakter som man får se mye til i løpet av de 15 episodene serien består av. Gledelig er det også at Oslolosen er med i mye av ekstramaterialet som man finner på dvd-en, som i all hovedsak består av bortklipte sketsjer. Eias harselering med lokale aviser er også verdt å trekke frem. Brønnøysund Avis får gjennomgå litt ekstra med sine nettavissaker som for eksempel «Hvem har bæsja her?» og sakene om knekte greiner, som de fant verdt å publisere. I tillegg til morsomme sketsjer, gir Eia oss også et gledelig gjensyn med Jan Tore fra Lille Lørdag. Bård Tufte-Johansen har også morsomme momenter i løpet av serien, som for eksempel hans parodi av Marie Simonsen, men det har alltid vært Eia som har hatt de mest velutviklede karakterene og den beste komiske timingen.

I tillegg til sketsjer og harselering, byr «Storbynatt» også på gjester. En del intervjuer er morsomme, som de med Atle Antonsen, Hanne Nabintu Herland og Linn Skåber, mens for eksempel intervjuet med psykolog Sidsel Gran faktisk også grenser til interessant og informativt. Det beste er imidlertid når Espen Eckbo lar seg intervjue i rollen som fjortisen Ove Hoff.

«Storbynatt» er blitt beskyldt for å være mobbe-TV. Undertegnede er ikke enig i det, og det er overraskende at NRK valgte å kansellere serien etter en sesong med begrunnelse i dette. «Åpen Post» hadde et mye større fokus mot enkeltpersoner enn «Storbynatt» har, og den ene lille sketsjen serien har om hjerneskadde kan knapt kalles noe i nærheten av mobbing. Onde tunger (les: Kjetil Rolnes) vil også ha det til at Bård og Harald sine glansdager er over, men dommen fra denne anmelderen er i hvert fall klar: Harald Eia og Bård Tufte-Johansen har ikke utspilt sin rolle. Tommel opp!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse