Annonse

Filminfo og video

I am number 4

I am number 4

Karakter

4 
John Smith kommer fra planeten Lorien og er på jorden sammen med sin vokter Henri. Deres liv er et liv på flukt fra en annen aliens-rase som heter Mogadorianene. John ønsker å leve som de fleste andre 15-åringer men det er ikke lett med superkrefter under utvikling, en overbeskyttende vokter og aliens som gjør alt for å drepe han. De lever et liv på flukt uten å knytte for nære bekjentskaper og navn skiftes like ofte som de skifter sokker. Byen de er i nå heter Paradise og ligger i Ohio. Huset er falleferdig men med det aller siste i overvåkningsutstyr. De var i alt 9 stykker som reiste fra Lorian før planeten ble ødelagt, nå er tre av dem døde. John Smith er nummer 4 og dermed den neste som skal drepes av mogadorianene. Da nytter det lite å forelske seg i skolens søteste jente, eller slåss for mobbeofferet Sam.

Filmen er basert på ungdomsboka ved samme navn skrevet under pseudonymet Pittacus Lore. Forfatterne heter egentlig James Frey og Jobie Hughes.Det spekuleres allerede i om dette er den nye store ungdomsserien som skal ta over etter Harry Potter og Tvilight seriene. Det er absolutt en mulighet for dette siden det er planlagt at bokserien skal bestå av 6 bøker. Det mest forfriskende med denne historien er at John og Henri er så jordnære man kan bli med tanke på dere utenomjordiske fortid. Ofte vil denne typen filmer ramle bort i en haug av effekter og aliens med intrikate effekter, store som hus og gjerne styggere en djevelen selv. Mogodorianene er jo selvfølgelig ikke akkurat vakre, men de er kule. De ser ut som tatoverte bolere som har blitt mutert med fisker, men det virker. De er også noe så sjeldent som aliens med humor.

I rollen som vokteren Henri finner vi Timothy Olyphant. Han er mest kjent fra forskjellige tvserier som Damages og Justified men har også vært innom noen spillefilmer som The Crazies og Rango. Han gjør en utrolig god figur i denne filmen, så vi kommer nok til å se adskillig mer av han fremover. Som John Smith finner vi Alex Pettyfer, et relativt ukjent ansikt. Det som er litt irriterende her er at han skal spille en 15-åring men ser ut som han er minst 20 år.(han er for øvrig 21 fant jeg ut nå) Men han gjør en god jobb og bortsett fra utseende så er han relativt overbevisende som obsternasig og hormonell tenåringsgutt. Diana Agron har tatt steget fra korsang i Glee, til fotografering i I am number 4. Hun ser faktisk ut som hun er 15 og har en uskyldighet over seg som hjelper henne i denne rollen. Filmen viser også det som jeg antar er en av de nye kvinnelige actionheltene Teresa Palmer som Number 6. Hun er røff, vakker og kan håndtere store motorsykler og våpen.

Det er noen små hull i historien her og der. Vi vet alle hva jeg syns om monstre som bare plutselig tar helt av: jeg liker det IKKE. Effektene var helt greie men ikke noe å skrive hjem om, man har sett det før. Når det er en film som skal regnes som en etterfølger til både Potter og Tvilight så forventer man en viss nyskapning på det teknologiske planet. Her er det ikke ulver og vampyrer jenta slites mellom, men et annet menneske og en alien. Alt i alt er dette en herlig film men ikke den helt store filmopplevelsen. Du koser deg mens John oppdager sine nye evner og sine følelser for Sarah, og du føler med han etter hvert som han blir jaget inn i et hjørne. Men som sagt, nyskapningen uteblir. Vi får vente å se til de andre filmene, kanskje det bedrer seg etter hvert? Ja, for det kommer garantert flere.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse