Annonse
Eli befinner seg plutselig i en situasjon som han kun trodde fantes i dataverden og på spillene sine. For symbolene åpner nemlig Stargaten, som gjør det mulig å forflytte seg fra en verden til en annen ute i universet.

Men noe går galt, og forskerteamet blir angrepet av en ukjent kilde og tvinges til å gå gjennom Stargaten og havner på et gammelt og ikke så kjent romskip: Destiny, og deres mulighet til å vende tilbake til jorden virker umulig. Destiny er et gammelt skip og de sliter med surstoffmangel og mat. Som om ikke det var nok foregår det en rekke kamper mellom forskerne og soldatene, og samtlige er i mot Rush, som de mener er den ansvarlige for at ting gikk galt. Men de innser jo etter hvert at de må samarbeide for å finne en løsning og komme seg tilbake til jorden.

Jeg er stor fan av filmen Stargate som kom ut i 1994 med bl.annet Kurt Russel og James Spyder. Og det er jo denne filmen som har skapt grunnlaget for SGU og andre filmer/serier som omhandler denne stargaten. Så, jeg hadde jo et håp om en fengende og spennende serie, selvsagt forventet jeg også noen kjedelige partier. Det dreier seg om 127 timer her i denne føreste sesongen, men det ble litt for mye dødtid for min smak her. Det blir litt for mange personer å forholde seg til, i tillegg til at alle vil ha et ord med i saken og det foregår en rekke krangler og fighter som i grunnen er bortkastet. Så har vi jo besetningens indre kamp med seg selv, noe som fører til en rekke tilbakeblikk omhandlende hendelser hjemme på jorden. For all del, slike ting kan fungere, men her blir det fort usammenhengende og man må spole tilbake for å få med seg hvem som tenker og hva deres rolle er på Destiny. Når man også finner ut at de ulike i besetningen reiser litt hit og litt dit gjennom ulike gater, så kan det bli enda mer forvirrende. Og jeg følte også at det var først litt over halvveis i sesongen at ting tok seg opp og ble mer interessant.

Nå er det mye bra i serien også. Spesielt naturen fra de ulike planeter. Det er flott natur og gode bilder. Men dessverre for lite av det. Også actionscenene i serien er bra. Men igjen, det er for lite action til å trekke det hele i land. Og jeg må innrømme at jeg etter å ha sett første episode, som heter Air og er delt opp i 3 deler, så ble jeg litt motløs. Hadde i grunnen mest lyst til å finne frem filmen fra 94 som en trøst, men tappert bet jeg tennene sammen og så meg gjennom første disk. Da det var gjort gikk jeg videre og så var disse 127 timene gått. De gikk ikke unna i en fei, men det gikk lettere mot slutten siden serien tok seg opp litt. Jeg er litt usikker på om jeg kommer til å se sesong 2 når den kommer ut på DVD, men den som venter får se.

Skuespillerne og deres prestasjoner er sånn halvveis. Man får ikke inntrykk av at de helt har levd seg inn i rollene sine. David Blue som spiller Eli er god. Litt vimsete geni, godmodig fyr. Jeg liker også Robert Carlyle, som spiller Rush. Carlyle skuffer meg sjelden. Vi får et gjensyn med Richard Dean Anderson (antagelig best kjent som MacGyver - mannen som fikser alt mulig med en liten lommekniv), som også spilte i den første Stargateserien (Stargate SG-1) som kom i kjølevannet av filmen. Han er heldigvis bedre her enn i MacGyver.

En annen kjenning som dukker opp er Lou Diamond Phillips som mange nok husker som Ritchie Valens fra LaBamba. Som skuespiller har jeg vel alltid sett på han som midt på treet, han klarer sjelden verken overbevise meg eller sjarmere meg. Det gjorde han ikke her heller. Ut over disse så har vi en ikke så kjent Alaina Huffman, som har vært med enkelte episoder av større serier (CSI, Smalville, NCIS).  Julia Benson og Elyse Levesque, som heller ikke er plassert så høyt på stjernehimmelen i Hollywood, men som i likhet med Huffman har vært med i noen større serier og et par mindre filmer.

Robert C Cooper og Brad Wright står bak denne serien. De står også bak Stargate SG-1, Atargate:Atlantis og en del andre Stargate-serier. Wright har også hatt en finger med i andre tv-serier, som Neon Rider og The Outer Limits.

Sesongen består av 20 episoder, den første episoden er delt inn i tre, og den siste episoden er delt i to. Dette er absolutt ikke en serie som er et must, selv om du er sci-fi fan og fan av filmen. Men har du noen timer til overs, så for all del.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse